Zelfgemaakte whisky cocktailsaus

2
439
Zelfgemaakte whisky cocktailsaus

“Met cocktailsaus!”. Dat riep ik vroeger steevast naar mijn moeder toen ze mijn boterhammen aan het smeren was. Ze belegde ze met boterhamworst, maar dat vond ik te droog. De oplossing daarvoor was voor mij een goede klodder van die lekkere oranje saus met alcohol erop.
Nu zoveel jaren later – smeer ik gelukkig zelf mijn eigen boterhammen – vind ik cocktailsaus nog steedsBelgische-mosselen-met-Hoegaarden-bier--1-2 superlekker.
Ik vind de kant-en-klare-saus van het Belgische merk Devos Lemmens het lekkerste (het is ook in de Nederlandse supermarkt verkrijgbaar). Als ik hem zelf klaarmaak, dan bereid ik de saus volgens onderstaand recept.

Tip: gebruik geen dure whisky voor het maken van de saus, dat is zonde. Ik gebruik een scheutje whisky van het goedkopere merk Glen Talloch. Deze is prima van smaak en ideaal om te gebruiken in gerechten.

Porties: ongeveer 250 ml saus
Bereidingstijd: 10 minuten

Wat heb je nodig?

 • 1 large eierdooier op kamertemperatuur
 • 1 el water
 • 1 tl mosterd
 • 2 tl citroensap
 • Ongeveer 1 dl maïsolie
 • Snufje peper en zout
 • 2 el whisky
 • 2 el tomatenketchup

Let’s cook!

 1. Meng de eierdooier met het water.
 2. Voeg er de mosterd en het citroensap aan toe en meng alles goed met een klopper.
 3. Voeg nu langzaam een beetje olie toe, terwijl je goed blijft mengen met de klopper. Voeg eventueel nog wat olie toe als de saus nog niet dik genoeg is.
  Zelfgemaakte whisky cocktailsaus
 4. Breng op smaak met peper en zout en eventueel nog wat citroensap.
 5. Voeg nu de tomatenketchup toe en de whisky. Meng alles goed.
  Zelfgemaakte whisky cocktailsaus
 6. Jouw zelfgemaakte whisky cocktailsaus is klaar! Lekker bij frietjes en uiteraard op een boterham met boterhamworst!
  Belgische-mosselen-met-Hoegaarden-bier--1-10

2 REACTIES

  • Dag Alilo, bij alle zelfgemaakte gerechten (vb. tiramisù, mayonaise,..) waarin je rauw ei verwerkt is voorzichtig zijn de boodschap. Het Voedingscentrum adviseert om het maximaal 24 uur en altijd in de koelkast te bewaren. Ik hoop dat je hiermee voldoende informatie hebt, anders mag je altijd een reactie plaatsen. Fijne feestdagen alvast! Ciao, Sarah

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.