Granola is nog steeds hip bij menig foodie die bewust met zijn voeding omgaat en die ‘s morgens graag eens wat anders voorgeschoteld wil krijgen dan die eeuwige boterham met chocoladepasta. De Belgische Xavie uit Zwevegem dacht er net hetzelfde over. Alleen ging ze nog een stapje verder; ze begon haar eigen granola op de markt te brengen. Wat eerst begon als een passie, groeide uit tot haar eigen webshop waar ze haar eigen granola verkoopt in België en Nederland. Ik was benieuwd naar de Belgische granola van Xavie en probeerde het uit.Xavies' granola

Zelfgemaakte granola verkopen

Granola is nog steeds een ontbijttrend. Ik ken best veel keukenprinsessen (waar zijn die ridderlijke keukenprinsen? :)) die ook zelf hun granola maken. Het is best makkelijk te fabriceren en je kan het volledig naar je eigen smaak maken. Alleen er zijn er niet veel die de stap zetten om hun eigen granola daadwerkelijk op de markt te brengen. Hoe ging het precies bij Xavie?

Xavie“Ik ben een jonge, ambitieuze vrouw, met een passie voor gezonde voeding en levensstijl. Enkele jaren terug heb ik het boterhammetje met choco als dagelijks ontbijt vaarwel gezegd en ben ik mijn eigen granola beginnen te maken. Ik voelde me volledig herboren met mijn gezond fruit ontbijtje met granola. Ik wilde ook mijn vrienden en familie overtuigen om ook gezonder te gaan ontbijten. Voor ik het goed doorhad stond ik een dag per week in mijn keukentje granola te bakken voor vrienden, familie, collega’s, vrienden van vrienden en noem maar op. Mijn granola was zo in trek dat ik besloot om het te gaan verkopen en er mijn bijberoep van te maken. Ondertussen is mijn webshop een dik jaar online en heb ik er nog geen seconde spijt van gehad. Meer en meer mensen ontdekken de voordelen van een granolaontbijt en daar ben ik blij om!”, vertelt Xavie.

Verschillende Xavies ‘ granolas

Xavies' granola

Xavie heeft zes granolavariaties die ze verkoopt via haar webshop: Nuts-Seeds, Extra-Seeds, Kokos-Kaneel, Amandel-Abrikoos, Nuts-Chocolate en Double-Chocolate. De producten worden zowel naar Belgische en Nederlandse adressen gestuurd.

Xavies' granola
Ik heb ze geproefd en wat ik lekker vind aan de granola van Xavie is dat ze niet te zoet smaken. Ze zijn ook lekker krokant, zoals goede granola zou moeten zijn. Mijn favoriet is Nuts-Chocolate. Kokos-Kaneel vind ik ook lekker, alleen had de kokossmaak voor mij wat uitgesprokener mogen zijn.
Daarbij vind ik het leuk dat het product nog ambachtelijk wordt gemaakt en dat er echt een gezicht achter het product staat. Tegenwoordig is het niet alleen belangrijk om een goed product op de markt te brengen, maar ook om een belevenis erbij te verkopen. En dit vind ik terug bij Xavie; een goed product en een leuk persoonlijk verhaal van een jonge, ambitieuze vrouw met een mooie passie. Leuk toch? :)

Recept met granola

Granola kennen we vooral als lekker ontbijtje, maar je kan er nog veel meer mee. Ik heb granola bijvoorbeeld gebruikt in mijn yoghurtijs snacks met fruit. Leuk om te serveren aan kids en ook volwassen op een feestje. Het recept lees je hier. Yoghurtijs snacks

Winactie: maak kans op een kennismakingspakket van Xavie!

Wil jij de ambachtelijke granola’s van Xavie ook eens proeven? Lees hier wat je moet doen voor 24 augustus 2016:

  • Tag in het Facebookbericht van South & Pepper iemand waarvan jij denkt dat hij of zij ook een gezond ontbijt verdient!
  • Stuur jouw naam en postadres door naar redactie@southandpepper.com met vermelding van ‘Winactie granola’.

De winnaars worden op 26 augustus 2016 op de hoogte gebracht via e-mail en hun namen worden bekendgemaakt op de Facebookpagina van South & Pepper.

Veel succes!

Sarah