Zoals jullie weten doe ik mee aan de Dagen zonder vlees-uitdaging. Het is de bedoeling om 40 dagen geen of zo min mogelijk vlees te eten om mijn ecologische voetafdruk (mijn persoonlijke vervuiling aan het milieu) te verlagen. Ik merk dat ik door de uitdaging nog bewuster met mijn voeding omga. Ik sta meer stil hoe ik mijn maaltijd zo evenwichtig mogelijk kan samenstellen. Want als je geen vlees of vis meer eet, dan moet je zorgen dat er voldoende eiwitrijke alternatieven op je bord terechtkomen. Eiwitten zijn een must in een gezond eetpatroon; ze zorgen voor de groei, de opbouw en het herstel van lichaamscellen.

Dierlijke en plantaardige eiwitten

Een gezond alternatief voor dierlijke eiwitten zoals vlees en vis, zijn granen en peulvruchten. Door deze plantaardige eiwitten krijg je alle nodige voedingstoffen binnen en vermijd je de verzadigde vetzuren en cholesterol die dierlijke eiwitten bevatten. Bovendien is de productie van plantaardige eiwitten veel minder belastend voor het milieu dan dat van dierlijke eiwitten.

Evenwichtige maaltijd met plantaardige eiwitten

Een volwassene heeft normaal gezien 0,8 g eiwit nodig per kilo lichaamsgewicht. Soms heb je meer eiwitten nodig, bijvoorbeeld als je borstvoeding geeft. Om aan je dagelijkse hoeveelheid eiwitten te voldoen kan je heerlijke gerechten samenstellen met bijvoorbeeld quinoa, kamut of andere graansoorten. Het vegetarische merk Lima heeft een groot aanbod aan producten die rijk zijn aan eiwitten zoals hun penne op basis van kamut. Je kookt deze penne net als pasta en kunt het dus prima combineren met een verse tomatensaus en groenten of andere ingrediënten naar jouw smaak.

South & Pepper geeft 9 Lima-pakketjes weg!

Ben jij benieuwd naar de plantaardige eiwitrijke producten van Lima en wil je ze graag integreren in je voedingspatroon? Dan help ik je graag door een pakket op te sturen met de volgende producten:

1 X Vegi Mix Bulgur Quinoa Kikkererwten 250 g
1 x Kamut Khorasan 500 g
1 x Quinoa 500 g
1 x Udon 250 g
1 x Kamut Khorasan Penne 500g

Lima winactie South & Pepper

Foto: Lima

Wat moet je doen?

  1. Word lid van de Lima-groep op Dagen zonder vlees.
  2. Like de Facebookpagina van South & Pepper.
  3. Deel het Facebookbericht over deze winactie met je vrienden.
  4. Stuur je naam en postadres naar redactie@southandpepper.com.

De actie loopt tot en met donderdag 3 maart. De 9 winnaars worden op 4 maart bekendgemaakt via e-mail en op Facebook.

Veel succes,
Sarah

 

De winactie is ondertussen afgelopen. Houd South & Pepper in de gaten voor meer leuke winacties!