Wijn leren proeven met de Grote Hamersma!

0
366
Sarah Puozzo met een glas wijn

Als Italiëkenner en culinair schrijver hoort een goed glas wijn bij mijn levensstijl. Ah, la bella vita! Ik ben een grote wijnliefhebber en wil er graag meer over ontdekken. Dat ik de Grote Hamersma ®Wijncursus mocht volgen kwam dan ook goed uit. Schenk een glas uit en lees mijn ervaring

Wat houdt de Grote Hamserma ®wijncursus in?

Vier glazen wijn op een rij

Harold Hamersma, een van Nederlands bekendste wijnschrijvers heeft nu een online wijncursus ontwikkeld. Een compleet pakket voor € 159 inclusief flessen wijn als studiemateriaal. Hieronder vind je een opsomming van wat er allemaal bijhoort: 

  • 12 uitgebreide online hoofdstukken,
  • 9 flessen wijn geselecteerd uit De Grote Hamersma,
  • Informatieve video’s van Harold Hamersma,
  • 120 multiple choice vragen, om je kennis te toetsen
  • Officieel Wijnproefessional Diploma,
  • Publiceer je eigen proefnotities op het online platform van De Grote Hamersma,
  • Je kan gelijk online beginnen wanneer je besteld, 
  • Gratis verzending,
  • Geen vooropleiding vereist: alleen lekkere dorst
  • Het niveau is voor beginners, liefhebbers (en professionals die hun kennis willen testen)

Waarom zou je een wijncursus online volgen? Je kan het op eigen tempo volgen, waar en wanneer jij dat wil. En als je het zonde vindt om de wijn uit te moeten spuwen tijdens het proeven, dan is dat niet erg. Je hoeft namelijk de deur niet meer uit te gaan. Ideaal, toch?

Mijn ervaring

Daar stond hij dan enkele dagen na het bestellen van de wijncursus. De zware doos met negen heerlijke, flessen wijn als studiemateriaal. Fijn dat de verzending snel gaat, want eenmaal je zin hebt om te beginnen wil je niet op je honger blijven zitten, toch?;)

De wijncursus is online makkelijk te volgen en elk hoofdstuk start met een filmpje van Harold. En dat helpt om je meteen in een fijne wijnbubbel te krijgen.

 De intro is leuk, vlot en ontluikt een glimlach op je gezicht (en dan heb je nog niet eens alcohol op). Na elk hoofdstuk maak je een toets. Ging het niet zo vlot omdat je tijdens de wijncursus iets  te diep in het glas  hebt gekeken? Geen zorgen, je kan op elk moment terug naar een paragraaf.  

Wat ik goed vond is dat alle hoofdstukken in klare wijntaal zijn geschreven. Geen poespas. Gewoon waar het op staat. Mythes worden ontkracht, of versterkt met een onderbouwd verhaal. Het is best lastig om goede informatie op internet te vinden. Je kan zaken opzoeken maar dan weet je nog niet of het daadwerkelijk klopt. Dat Harold zelf zoveel kennis heeft, maakt het een grote plus dat je op de informatie kan vertrouwen

De bijgeleverde wijnen zijn goed en betaalbaar (onder of rond de € 10) voor als je ze graag nog een keertje wil bestellen. 

Twaalf heerlijke weken heb ik achter de rug en de wijncursus is ideaal voor mensen die hun eerste stappen in de wijnwereld willen zetten en als wij(n)sneus aan tafel te zitten. Maar let op, eenmaal je begint heb je de smaak te pakken om er nog meer over te ontdekken, althans dat had ik ;). 

Kurk met tekst op
"Harold Hamersma is niet alleen een vat vol wijnkennis, hij is ook een verteller. Op een behapbare manier laat hij je proeven van de wijnwereld en ontdek je hoe je eindelijk onderbouwd interessant kan doen aan tafel. Of gewoon voor jezelf om te begrijpen wat je drinkt en waar het vandaan komt. 12 weken smaakten naar meer. Een fijne wijncursus!"
Sarah Puozzo
Sarah Puozzo
Culinair schrijver

Zelf de wijncursus volgen

Heb je dorst gekregen naar meer wijnkennis? Dan kan je zelf aan de slag en de wijncursus hier bestellen. Veel succes! 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.