Wat zijn de foodtrends van 2017?

0
388
eten

Ook in het nieuwe jaar zullen we weer trends gaan zien opkomen op het vlak van food. Maar wat kunnen we precies verwachten? Dit is mijn voorspelling van enkele foodtrends die we in 2017 gaan verwelkomen!

Poke bowl voor sushi-liefhebbers

Sushi maar dan anders. Rauwe vis, groente en rijst worden los in een bowl of kommetje geserveerd. Het is een trend die uit Hawaii is overgewaaid en langzaam aan op ons continu ook populair aan het worden is.

Gezond eten met gezond verstand

We zijn klaar met alle adviezen die rond gezond eten op het internet te vinden zijn: klei eten, avocadopitten op het menu zetten, superfoods knabbelen en noem maar op. Vorig jaar bleken heel wat voedingsadviezen niet onderbouwd te zijn en soms zelfs ronduit gevaarlijk voor de gezondheid. We volgen dus niet meer klakkeloos alles wat bloggers of health goeroe’s aan ons voorschotelen. Gezond eten blijven we belangrijk vinden, maar we laten ons eerst goed informeren.

Meer met groente

Na de courgetti en de bloemkoolpizza staan we open voor meer gerechten die gemaakt zijn op basis van groente. We hoeven niet meer heel ver te zoeken om gezond te eten; met onze lokale groenten kunnen we alle kanten uit. Ze zijn ideaal om als basis te dienen voor onze gerechten, waardoor we calorieën uitsparen en meer vitamines en minarelen aan ons eetpatroon  toevoegen.  Ook groentechefs  en –restaurants worden steeds populairder.

Sterwaardige snackfood

De hotdog van Jeroen Meus, de gehaktballen van Wim Ballieu, de frietjes van Niven Kunz en Sergio Herman. Allemaal gewone snacks die chefs tot fancy pareltjes toveren en dit voor een betaalbare prijs aanbieden. Ook dit jaar zullen nog meer chefs deze stap zetten en  krijgen we meer sterwaardige food die toegankelijk is. Lucky we!

Bijzonder geparfumeerde cocktails

Vorig jaar bracht het modehuis Givenchy samen met The Hotel Café Royal cocktails uit die geïnspireerd zijn op de Givenchy parfums. Heerlijke cocktails met een bijzondere geur, kleur en smaak. De geparfumeerde cocktails waren tijdelijk, maar hebben wel een trend neergezet die we dit jaar waarschijnlijk zullen zien.

Wat vind jij van de foodtrends van 2017? Speak out in een reactie onder deze post!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.