Home Geen onderdeel van een categorie Wat kan je allemaal met de Juice Expert 3 van Magimix?

Wat kan je allemaal met de Juice Expert 3 van Magimix?

2
821

Steeds meer worden frisdranken vervangen door ‘gezonde’ sapjes. Het is sinds enkele jaren een ware trend. In bijna iedere stad vind je een hype sapjesbar met een enorm aanbod. Ook vernuftige sapjesapparaten voor thuisgebruik zijn heel gewild. Ik was dan ook benieuwd om de Juice Expert 3 van Magimix te testen en te ervaren of het inderdaad de moeite is om een apparaat aan te schaffen.

Wat is de Juice Expert 3 precies?

Kort gezegd kan je met de Juice Expert 3 sapjes, smoothies, sauzen en soepjes maken. Met  een gepatenteerde technologie van Magimix haalt het apparaat een koude extractie uit ingrediënten. Uit onderzoek is gebleken dat er meer voedingsstoffen behouden worden door koude extractie.

Dus past een Juice Expert 3 in een gezonde levensstijl?

Naar mijn mening ja en nee. De Juice Expert 3 is prima in te zetten als je bijvoorbeeld zin hebt in een lekker verfrissend sapje bij het ontbijt of als tussendoortje. Alleen gaan de goede voedingsvezels verloren, ongeacht of je het sapje maakt met een koude extractie of niet. Het is dus nog altijd beter om bijvoorbeeld fruit ‘uit het vuistje’ te eten omdat je dan niet alleen alle vitamines, maar ook de gezonde voedingsvezels binnenkrijgt. Maar af en toe jezelf verwennen met een sapje of smoothie kan prima, als je maar niet de gezondheidsvoordelen van overschat.

Wat krijg je als je de Juice Expert 3 in huis haalt?

Je haalt sowieso een degelijk apparaat in huis. Ik heb vaker met Magimix apparaten gewerkt en wat ik fijn vind is dat de kwaliteit goed is. Tegenwoordig worden zoveel apparaten uit goedkoop, licht materiaal vervaardigd dat het geen lange levensduur beschoren is.
De Juice Expert 3 kost +/- € 270 en dit krijg je ervoor: 
– Een citruspers om snel te persen met of zonder pulp.
– Een XL sapfilter om sap uit stevige vruchten en groeten te halen.
– Een XL extra pers om smoothies, melkdranken of sauzen te maken met zachte of gekookte vruchten en groenten.
– Een extra brede invoerbuis voor het verwerken van grote stukken vruchten en groenten.
– Een spatel, altijd handig ;).
– Een receptenboek met 40 recepten van sauzen tot smoothies.
– Toegang tot de gratis Magimix app met meer dan 100 recepten.
– OPTIONEEL: je kan er ook nog een salad kit bij bestellen waarmee je ingrediënten kunt raspen, in plakjes of julienne kunt snijden.

Wat vind ik ervan?

De Juice Expert 3 is een goed en degelijk apparaat. Hij is best prijzig (+/- € 270), maar gelukkig kan je naast het maken van (fruit)sapjes er nog veel meer mee klaarmaken zoals natuurlijke sauzen, verse amandelmelk of soepjes. Daardoor kan je het apparaat vaak genoeg gebruiken. Dat de Juice Expert 3 door een koude exractie, volgens onderzoek, meer voedingsstoffen behoudt is een mooi voordeel. Toch moet je verse (fruit)sappen zien als ‘verwendrankjes’ omdat het vooral lekker is, maar helaas de gezonde voedingsvezels verwijdert. 
En hoe zit het met het poetsen na gebruik van het apparaat? Iedereen kent de verschrikkelijke reputatie van het poetsen van een sapcentrifuge. Gelukkig hebben ze daarover nagedacht bij de ontwikkeling van de Juice Expert 3. Het is heel makkelijk te reinigen. Soms blijft er tussen randjes en hoekjes nog vervelende pulp zitten, maar dat is onvermijdelijk.

Graag een Juice Expert 3 aanschaffen?

Dat kan via verschillende webshops. Hier vind je ook alle dealers van Magimix apparaten in België en NederlandKlik hier voor meer informatie over de Juice Expert 3. Ook op YouTube zijn er leuke filmpjes over te vinden zoals deze hieronder (het is een Frans filmpje!).  

Heb je nog vragen? Laat een reactie achter onderin deze post!

2 COMMENTS

 1. Beste, ik heb een megamix juice 3 maar jammer genoeg is mijn glas gebroken. Is het mogelijk om een ander glas te bekomen.

  Bedankt

  de Graef Maria

  • Beste Maria,
   Het beste is om contact op te nemen met de winkel waar u het product heeft gekocht. Zij kunnen je vast verder helpen.
   Hartelijke groet,
   De redactie

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.