Zelfs vegetarisch genot bij vleesrestaurant Black Smoke

0
315
Black Smoke recensie Antwerpen

Felle tl-balken, witte tegelvloer en doorzichtige, plastieken lamellen aan de ingang. Het kille gevoel van een abattoir overheerst in de gang. Gelukkig wordt het een stuk gezelliger wanneer je het barbecuerestaurant Black Smoke in Antwerpen binnenloopt. Het restaurant staat bekend voor zijn perfect gegaarde vleesgerechten op de barbecue smoker.Black Smoke recensie Antwerpen

Stoer imago

Een barbecuerestaurant heeft vaak het imago van grote lappen geroosterd vlees geserveerd met smaakloze sla en olierijke sausjes. Black Smoke is hier absoluut niet mee te vergelijken. De eigenaren Kasper Stuart en Jord Althuizen. Daar zijn ze goed in geslaagd. De sfeer en de gerechten zijn ‘lekker stoer’.Black Smoke Antwerpen recensieBlack Smoke recensie Antwerpen

Kasper Stuart

Vleesgerechten

Ik krijg een taco met zacht gegaard varken, zoetzure koolrabi, bloedsinaasappel en een sausje van gefermenteerde knoflook op mijn bord. Vlees is een deel van het gerecht, niet de hoofdspeler. Zoet, zuur, zout, hartig; alle smaken zijn verenigd. Heerlijke streetfood.
Taco met vleesHet volgende gerecht is een zelfgemaakt zacht broodje met koolsla, verse compote van augurken, gerookte cheddar en langzaam gegaarde brisket.
Broodje brisket
Brisket is een stuk borst van de rund en is een van de meest lastige stukken vlees om perfect te bereiden omdat het snel droog kan worden. Hier is de brisket perfect gegaard; hij is heerlijk zacht en valt langzaam uit elkaar.

Vegetarisch gerecht

Toch is het gerecht waar ik het meest van onder de indruk ben hun vegetarische signature dish. Het gerecht is op basis van artisjokken met bloemkool en witte wijn, een yoghurtdressing op basis van curry, tartufato met een mengeling van truffel en champignons en een krokantje van Parmezaanse kaas.Vegetarisch gerechtHet is om je vingers van af te likken. De verschillende texturen en smaken zorgen ervoor dat je vlees absoluut niet mist. Een topgerecht. Black Smoke is een heerlijk BBQ-restaurant met een stoer imago. Het is de moeite waard om er een tafeltje te reserveren voor zowel vlees- als niet-vleeseters.

Merchandising

Sinds kort heeft Black Smoke een merchandisinglijn met petten, t-shirts en zelfs kruippakjes met stoere, grappige teksten op.
Black Smoke Antwerpen recensieDe artikelen zijn niet te koop in een webshop omdat de eigenaren dit te onpersoonlijk vinden. In plaats daarvan kan je het kopen in het restaurant.

Bekijk hier meer informatie voor het reserveren van een tafeltje bij Black Smoke. Sarah

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.