Vis en pizza bij Osteria dei Poeti in Sansepolcro

0
444
Osteria dei Poeti in Sansepolcro

De volgende stop op mijn foodietrip door Toscane is Osteria dei Poeti in Sansepolcro, waar de sympathieke chef Cesare Sermoneta sinds 2009 in de kookpotten staat te roeren. Hij heeft jarenlange ervaring in Italië en het buitenland opgedaan en is gespecialiseerd in traditionele mediterrane visgerechten en pizza. Niet verkeerd, toch? :)Osteria dei Poeti chef Caesar

Een vol wachtbordje

schiacciata

Het is nog vrij vroeg in de avond als Dave en ik aankomen. We hebben een tafeltje helemaal achterin de osteria. De inrichting is mooi, al voelt het wel een beetje stijfjes aan. Door de speakers speelt klassieke muziek. Ik vind het wel iets hebben en het past wel bij de naam van de osteria (osteria dei Poeti betekent taverne van de dichters). Op de menukaart staat een flinke keuze aan zowel vis- als vleesgerechten. Gelukkig, want Dave gruwelt van alles met vinnen, kieuwen en pantsers.
We geven onze bestelling door en krijgen na enkele minuten al een enorme scacciatta (dat is een Toscaanse pizza-brood) als wachtbord. Hij is echt lekker! En ja, die eten we met z’n tweetjes helemaal op. Dave vindt het nu al geslaagd :).

Het voorgerecht

Linguine met zeevruchten

Als voorgerecht ga ik voor de specialiteit van het huis en dat is een linguine met zeevruchten. De portie op mijn bord is weer enorm, maar dat deert me niet want het smaakt goed (en wanneer je in Italië bent moet je sowieso afscheid nemen van je dieet, toch? ;)).
carpaccioDave houdt het wat caloriearmer en neemt de klassieke carpaccio. Hij is lekker, niks op aan te merken.

Het hoofdgerechtRavioli met tomaten-basilicumsaus

Dave heeft ravioli met een tomaten-basilicumsaus besteld. De pasta van de ravioli is iets te dik uitgerold, jammer. Maar voor de rest een prima gerecht.

Italiaanse tagliata

Ik heb een biefstuk tagliata met radicchio. De contorno (bijgerechten) laten we voor wat het is, want we zitten echt boordevol!). Chef Cesare komt nog even langs om te vragen hoe we het eten vinden en om nog uitleg te geven over het gerecht. “Het vlees wordt kort gebakken en dan op smaak gebracht met wat peper en zout en olijfolie. Meer is er niet nodig”, vertelt hij. Het smaakt goed. Goede ingrediënten hebben geen opsmuk nodig, volledig mee eens.

Osteria dei Poeti met chef Caesar

We hebben heerlijk gegeten bij Osteria dei Poeti en we zijn er hartelijk ontvangen. Ga dus zeker langs als je in de buurt bent!
Sarah South & Pepper

Osteria dei Poeit vind je hier:
Adres: Via Ambrogio Traversari, 1, Sansepolcro AR
Facebookpagina

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.