Uit grootmoeders keuken?

0
355

Je hoort het best vaak: Uit grootmoeders keuken. Als een soort van keurmerk wordt het toegekend aan tal van warme stoofpotjes en dampende ovenschotels. Menig foodie vertelt over hoe zijn of haar grootmoeder vroeger de lekkerste gerechten klaarmaakte. Toen was alles beter, zeker de stoofpotjes van grootmoeder.

Foodherinnering

Kan ik achterblijven met mijn verhaal? Helaas is de moeder van mijn moeder niet de beste kok. Heb ik dan even pech zou je denken als foodie-kleindochter. Balen.
Zo vertelde mijn vader me, dat hij – toen de relatie met mijn moeder nog pril was-werd uitgenodigd om bij zijn toekomstige schoonouders te komen eten.
Het diner, frietjes met steak en sla, was niet uitstekend, maar kon ermee door. Tot mijn grootmoeder als dessert macaroni met bruine suiker serveerde. Mijn vader moet er nog steeds hartelijk om lachen. Je kan zeggen wat je wil over mijn grootmoeder, maar lef had ze wel. Pasta voorschotelen aan een Italiaan bij de eerste ontmoeting, dat doen er haar maar weinig na.

Pasta met bruine suiker

Misschien dat mijn grootmoeder dacht dat hij vanuit het verre zuiden met de fiets naar het diner was gekomen? Pasta met bruine suiker is een gerecht dat profwielrenners in België vaak eten voor een wedstrijd. Niet alleen de profwielrenner lust er pap van, ook de gewone Belg kreeg de zoete pasta thuis vaak voorgeschoteld. Het gerecht heeft voor hen dan ook iets nostalgisch.

Bij ons thuis kwam het nooit op tafel, maar daar heeft mijn vader vast iets mee te maken.
Hoe dan ook, je kan je voorstellen dat “uit grootmoeders keuken” voor mij niet meteen een keurmerk is.

Grootmoedersgerecht

Toch was er één gerecht dat mijn grootmoeder supergoed kon maken en dat was broodpudding. Ik maak het nu nog steeds klaar.
Belgische broodpudding
Was jouw oma een foodie? Welke gerechten maak je nog steeds van haar klaar?

Heb jij lekkere recepten van je grootmoeder? Of heb je leuke anekdotes? Ik ben benieuwd naar jouw verhaal!:)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.