Trendy hotspot La Ménagère in Firenze

2
662
La ménagère in Firenze

La ménagère was misschien wel de grootste verrassing tijdens mijn foodietrip door Toscane. Het restaurant is pas enkele maanden open en bevindt zich in het centrum van Firenze. De zaak trekt veel nieuwsgierige passanten,want aan de buitenkant ziet het er heel uitnodigend uit.
La Ménagère Firenze

 

Mooi historisch pand

Historisch pand

Het pand met industriële look ziet er prachtig uit. Ik ontmoet de manager van La Ménagère, Akram, voor het interview. Hij vertelt enthousiast: “Het is een restaurantconcept waarbij we ook nog een winkel met woonaccessoires en bloemenzaak combineren. Het pand zelf is een historische ruimte want in 1896 zat hier de eerste Florentijnse ijzerwinkel.”
la-menagere-firenze-23 la-menagere-firenze-7

 

Dave en ik zijn echt onder de indruk, het ziet er goed uit. Akram neemt ons mee door het hele pand. Alles ademt Jazz: de piano, de muziek uit de speakers en ook de inrichting. Het valt me op dat tijdens mijn foodietrip door Toscane bijna alle hostspots moderne jazzmuziek laten horen. Watskeburt? “Enkele jaren geleden werd moderne jazzmuziek populair in Italië. Nu speelt bijna iedereen hierop in, het is echt een grote trend”, legt Akram uit.

Optredens in de kelderLa Ménagère Firenze

We nemen een kijkje in de kelder beneden waar vaak Jazz-optredens worden georganiseerd. “We zijn tot 2 uur ’s nachts open en vooral lokale inwoners komen hier ’s avonds en in het weekend langs om te eten of een optreden te zien”, vertelt Akram. Het is een mooie ruimte, die je zo weer in de jaren 20 doet wanen.

Restaurant en bistro

La Ménagère Firenze

Het restaurant zit helemaal vol, dus nemen we plaats in de bistro aan de andere kant van het pand voor een drankje en een hapje. La Ménagère Firenze
We bestellen een cocktail met lavendel, genaamd “The Aviator”, en een dessert met yoghurt, rood fruit en crumble.
Het duurde even voordat we onze bestelling kregen, maar goed als je ziet hoe de presentatie eruit ziet. Tja, dat neemt tijd, denk ik dan ;). De prijzen zijn wel wat duurder dan elders, maar dan zit je wel op een trendy plek en krijg je lekker eten dat er ook nog eens leuk uitziet.
La Ménagère FirenzeDe cocktail smaakt echt goed, een aanrader! Het dessert gaat er bij ons ook vlotjes in :). La Ménagère Firenze

Reserveren is de boodschap

La ménagère is nog maar enkele maanden open, maar het is er nu al heel druk. Als je geluk hebt, vind je een plaatsje zonder te reserveren. Wil je toch graag verzekerd zijn van een plek, dan reserveer je beter.
Sarah South & Pepper

Hier vind je La Ménagère:

Adres: via de’ginori 8r, 50123 Firenze
Openingstijden: iedere dag van 7u tot 2u
Website

2 REACTIES

  1. Echt een geweldige zaak. Bistro en restaurant. Wij kozen voor het bistro gedeelte voor de lunch. Goede keuze want het restaurant gedeelte achter de bloemist was te warm. Met een temperatuur van 35 graden en ook nog een glasdak was het daar wel heel erg tropisch. Een hele goede sfeer met dito gerechten. Een semi-open keuken. Je kan er wel naar kijken maar er zit een glaswand tussen. Ik heb genoten van mijn salade en mijn reisgenoten van een heerlijk broodje. Tot in de toiletten is het een trendy zaak.

    • Hi Ingrid, leuk om te horen dat jij het ook een bijzondere plek vond. Ik hou ook echt van hun concept en het eten is ook goed! Maar wat een warmte in het restaurant! Daar moeten ze maar snel iets op vinden! Groetjes, Sarah

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.