Toscaanse streetfood bij Nerbone in Firenze

0
391
Streetfood bij Nerbone in Firenze

Ah streetfood, het eten van de man op de straat. Heerlijk vind ik het! En net daarom is mijn volgende stop tijdens mijn foodietrip door Toscane de bekende overdekte markt ‘Mercato Centrale San Lorenzo’. In deze markthal staat de drukbezochte eettent Nerbone van chef Fabio Giolli waar (bijna) iedereen graag in de rij aanschuift voor een goede portie streetfood.

Typische gerechten

Streetfood bij Nerbone in Firenze
Hier sta ik dan (met oranje topje) moederziel alleen aan te schuiven ;).

Dave en ik waren er voor de lunch rond 13u, maar zo’n lange rij hadden we niet verwacht. “Misschien moeten we ergens anders gaan lunchen”, stelt Dave ongeduldig voor (honger en Dave is geen goede combi voor een vrolijk humeur ;)). Maar ik wil echt wel bij Nerbone iets geproefd hebben. Ik laat hem rustig al een tafeltje zoeken en ik schuif wel aan. Geen probleem (ik ben heel makkelijk, echt! :)).

Streetfood bestellen

Op het krijtbord staan heel wat traditionele gerechten zoals lampredotto. Ik zeg er maar meteen bij dat je hiervoor een sterke maag moet hebben, want dat is gekookte koemaag met vaak een groene of pittige saus erover geserveerd op een broodje. Misschien toch iets te gewaagd?

Streetfood bij Nerbone in FirenzeDan kan je kiezen voor toegankelijkere pastagerechten zoals farfale met salsa verde.

Streetfood bij Nerbone in FirenzeOf een gerecht met farro; dat is een typische graansoort uit de Toscaanse en Umbrische keuken.

Vechten om een plekje

Streetfood bij Nerbone in Firenze

Aan de overkant van de eettent heb je plaats (als je geluk hebt, het is soms even vechten met andere hongerige toeristen:)).
Streetfood bij Nerbone in FirenzeDe gerechten smaken goed en je krijgt grote porties. En de sfeer in zo’n overdekte markt is gewoon leuk!

Nerbone vind je hier: 

Adres: Mercato Centrale, 50123 Firenze, Italië
Openingstijden: maandag tot zaterdag van 7u tot 14u
Facebookpagina

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.