Top 5 must have kookboeken

0
272
5 must have kookboeken

Kookboeken! Ieder jaar worden er weer honderden uitgebracht en ieder jaar wordt de boekenkast van de foodie steeds voller. Ik heb het geluk gehad om dit jaar een paar te mogen recenseren. Dit is mijn top 5 van opvallendste kookboeken die ik dit jaar heb gebruikt.

1. De leukste: Chef Albert
Chef Albert

Dit is ab-so-luut een van de leukste kookboeken die is uitgebracht dit jaar. In de vorm van een stripboek wordt er op een ludieke manier enkele authentieke Belgische recepten afgebeeld. Chef Albert, die de hoofdrol speelt in het boek, gaat over de echte Belgische chef-kok Albert Verdeyen. Het boek is jammer genoeg niet te koop in Nederland, maar kan wel besteld worden via de Belgische uitgeverij.
Lees hier de boekrecensie van Chef Albert.

2. De meest inspirerende: Puur eten dat je gelukkig maakt
Puur eten dat je gelukkig maakt

Pascale Naessens is goed bezig, ze schrijft de ene bestseller na de andere. En dat is te begrijpen, want ze leert je hoe je makkelijk recepten kunt bereiden die lekker en gezond zijn. Bij ieder gerecht in het boek heb je zin om aan de slag te gaan.
Lees hier mijn volledige recensie van het boek Puur eten dat je gelukkig maakt.

3. De leerzaamste: Meesterlijk brood
Kookboek recensie Meesterlijk bakken Robèrt van Beckhoven

Brood bakken, wie zei dat het moeilijk was? Dan is het boek Meesterlijk brood een goede investering. Stap-voor-stap wordt uitgelegd hoe je de lekkerste broden klaar kunt maken. Met de nodige theorie in behapbare taal én een bijpassende website met filmpjes over sommige bereidingen. Keukenkluns of niet, heel Holland en Vlaanderen bakt broodjes dankzij dit boek!
Lees hier een uitgebreide recensie van het boek Meesterlijk brood.

4. De meest groene: Groenten uit een Italiaanse tuin
Groenten uit een Italiaanse tuin

Ik ben dol op groenten en uit dit boek haal ik veel inspiratie. De recepten en de informatie over het zelf zaaien en oogsten van de benodigde groenten, zijn per seizoen opgedeeld. Denk niet dat het een vegetarisch kookboek is, want er staan ook gerechten in met vlees of vis.
Lees hier meer over Groenten uit een Italiaanse tuin.

 5. De creatiefste: Fast, fresh, simple
Fast, fresh and simple

Donnay Hay, de queen van de foodstyling! Heerlijk hoe ze iedere keer weer gerechten omtovert tot perfecte kunstwerkjes. Maar niet alleen creëert ze in een handomdraai eye candy, de gerechten zijn lekker en sommige klassiekers steekt ze in een creatief nieuw jasje.
Lees hier de volledige boekrecensie van Fast, fresh, simple.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.