The Bistronomy: dineren bij het restaurant van de toekomst

1
231
Het gebouw van The Bistronomy

Ik was uitgenodigd door Living Tomorrow om samen met enkele partners van hun visiegroep ideeën uit te wisselen over de toekomstige trends in de horecasector. De afspraak vond plaats in The Bistronomy; het restaurant van de toekomst. Aan het roer daarvan staat Marc Clément; de voormalige sterrenchef van De Folliez in Mechelen.

Het was voor mij de eerste keer dat ik uit eten ging bij The Bistronomy. Het restaurant is gelegen in Vilvoorde aan de Indringingsweg. De locatie is makkelijk bereikbaar via de autosnelweg en beschikt over een grote parking. Het restaurant is gelegen in een bedrijventerrein en dat kan misschien wel de reden zijn waarom hun cliënteel grotendeels uit zakenmensen bestaat, maar het is ook gewoon toegankelijk voor het grote publiek.

Bijzonderheden in het restaurant

Ik vind de inrichting van het restaurant sfeervol. Wat meteen opvalt is de Urban Cultivator (een klimaatkast) naast de bar waar kruiden en salades in worden geteeld. Dat beetje groen ziet er mooi uit en brengt wat leven in het restaurant.
Er staat ook een interactieve wijntafel waar je de code aan de onderkant van je wijnfles kunt laten uitlezen. Je krijgt meteen meer informatie over onder andere de oorsprong van de wijn, de geur en de smaak. Leuk, want daar is de bewuste restaurantbezoeker anno nu zeker in geïnteresseerd.

Een minder opvallende bijzonderheid is het vast tapijt dat tot 70 procent minder stof voortbrengt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet meteen fan ben van een vast tapijt in een restaurant. Maar goed, het is niet zomaar een tapijt en daarom misschien wel op zijn plaats in het restaurant van de toekomst.

The Bistrononmy

Culinair genieten tegen schappelijke prijzen

Het personeel is heel aardig, net als de chef. Je voelt je meteen op je gemak en dat draagt zeker bij tot een aangenaam restaurantbezoek.

The Bistronomy
Chef Clément legde uit dat de kosten om eens lekker uit eten te gaan tegenwoordig niet meer heel hoog mogen zijn. Klanten willen graag culinair genieten, zonder meteen honderden euro’s hiervoor neer te moeten leggen. Dat kan volgens hem door dure ingrediënten in te wisselen voor goedkopere, zonder dat het gerecht daardoor aan smaak moet inboeten. Dat kan ik alleen maar beamen, bovendien kunnen chefs daardoor misschien nog meer hun creativiteit in hun kookkunsten kwijt. Voor een driegangenmenu leg je bij The Bistronomy ongeveer € 36 neer en voor een viergangenmenu € 49. Schappelijke prijzen dus, zeker voor de mooi gedresseerde en heerlijke gerechten die we geserveerd kregen!
Leuk nieuwtje: The Bistronomy is onlangs opgenomen in Bib Gourmand en staat vermeld in GaultMilliau.

The Bistronomy

Je kan bij The Bistronomy terecht van maandag tot en met vrijdag voor een lunch of een diner.

Het viergangenmenu bij The Bistronomy

Ik laat je graag watertanden met foto’s van de heerlijke gerechten die ik geserveerd kreeg tijdens mijn bezoek.

Asperges met kalfstong en crème van waterkers

The Bistronomy

Tongschar met fregola sarda, compote van venkel en tomaat

The Bistronomy

Melkvarken met bio-groenten en truffelsaus

The Bistronomy

Mascarpone – rabarber – witte chocolade

The Bistronomy

1 REACTIE

  1. […] Directeur Patrick Aertsen van Living Tomorrow gaf bij aanvang van de avond een woordje uitleg. De bedoeling was om te horen wat volgens de foodbloggers de trends zijn in de horeca. De aanwezige partners op die avond –  GreenLifePro, Tsjing, Forganiser, Resengo, Solucious, La Buena Vida en Rational –  deelden ook hun mening hierover. Daarna was het de beurt aan sterrenchef Marc Clément die aan het roer staat van The Bistronomy. Hij vertelde over enkele trends die in zijn restaurant zijn doorgevoerd, zoals de digitale wijntafel of de klimaatkast. Het bleef gelukkig niet alleen bij een theoriepraatje,  want de chef liet ons genieten van een heerlijke viergangenmenu. Meer over The Bistronomy lees je hier. […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.