Home Geen onderdeel van een categorie Thailand: gestoofde varkenspoten bij Cowboy Hat Lady

Thailand: gestoofde varkenspoten bij Cowboy Hat Lady

2
785
Cowboy Lady Hat

Backpackend door Thailand ontdekte ik daar de eetcultuur. Ik ging onder andere langs bij Cowboy Hat Lady in Chiang Mai. Ze is al jaren een begrip bij de locals en kwam zelfs in het tv-programma van Anthony Bourdain. Ik ging langs om haar signature dish gestoofde varkenspoten te proeven.

Cowboy Hat Lady

Ik moet eerlijk zeggen dat ik Cowboy Hat Lady ken van het tv-programma van chef Anthony Bourdain (zie video hierboven). Toch is ze al jaren een begrip in Chiang Mai waar ze haar signature streetfood gerecht verkoopt. Haar zaak heet Khao Kha Moo Chang Phueak. Khao Kha betekent gestoofde varkenspoten en Chang Phueak is de plek waar haar zaak is gevestigd. Ze is de tweede generatie van Chinese immigranten in Thailand en haar gerecht is dan ook eerder Chinees dan Thais.

Concurrentie

Naast haar zaak vind je nog andere streetfood-verkopers. Helaas lopen veel hongerige toeristen en locals rechtstreeks naar de zaak van Cowboy Hat Lady waardoor er toch wel wat afgunst ontstaat. Ik kan me voorstellen dat het niet makkelijk is om streetfood te verkopen naast dat van een ‘celebrity’.
De zaken van Cowboy Hat Lady lopen zo goed dat ze nu al drie zaken in Chiang Mai heeft geopend. Enkel in de eerste en oudste zaak (bij Chang Phueak) is ze iedere dag te vinden.

Cowboyhoed

Cowboy Hat Lady

Het lijkt een goed doordachte marketingzet om met een opvallende hoed je product op een drukke markt te verkopen (deze houd ik in m’n achterhoofd wanneer ik zelf iets wil starten). Toch draagt ze haar hoed omdat ze een oogkwaal heeft en ze de zon moet vermijden. Ze begon daarom ooit met het dragen van een cowboyhoed en sindsdien herkennen mensen haar vooral dankzij die hoed. Hem afzetten durft ze niet meer omdat het haar signature look is geworden.

Khao Kha Moo (gestoofde varkenspoten)

Cowboy Hat Lady

Ze is gelukkig niet alleen maar bekend geworden door het dragen van haar hoed, maar ook voor haar heerlijke, langzaam gestoofde varkenspoten en – ingewanden (darmen). Het klinkt misschien vies, maar je moet goed begrijpen dat er in Thailand geen voedsel weggegooid wordt. Als je de varkensingewanden nog steeds niet appetijtelijk vindt klinken, dan moet je ook maar meteen stoppen met het eten van worst en zelfs tot het innemen van bepaalde medicijnen ;).
Cowboy Hat Lady Zelf staat ze niet meer te koken, daar heeft ze nu personeel voor. Wel staat ze bijna iedere dag van 17u tot soms 1u ’s nachts in de zaak het eten te serveren en te verkopen.

Eten zoals het hoort

Ik was de eerste keer op eigen houtje bij haar langs geweest en bestelde op de menukaart de gestoofde varkenspoten en –ingewanden met rijst en een gekookt ei. Ik at het zo op en klaar. Het was lekker, maar ik vond het nu niet zo bijzonder.
Cowboy Hat Lady Tot ik de volgende dag met de Thaise Moui, die Cowboy Hat Lady kent, nog een keertje langsging. Op tafel staan standaard bakjes met Thaise knoflook (kleinere knoflook dan die die wij kennen, maar wel pittiger), chiliazijn, bosui (gewoon in één stuk, niet in stukken gesneden), groene en rode peper en ingelegde Thaise pad gat dong (een soort van paksoi). Deze ingrediënten moet je bij het gerecht eten. Ook de rauwe knoflook, gewoon wegknabbelen met de rijst en het vlees. Wat een smaakverschil was dat met de eerste keer zeg.
Cowboy Hat Lady Ik ben blij dat ik terugging en het gerecht at zoals het is bedoeld. Zoet, zuur, zout; een mooie combinatie dat een heerlijk gerecht maakt. Het was een van de lekkerste maaltijden die ik at in Thailand.

Duur?

Haar gerecht kost 30 bath, wat neerkomt op € 0,79. Spotgoedkoop voor toeristen, maar ook voor de lokale bevolking. Ze trekt daardoor dan ook een groot, gemengd publiek. Haar prijzen verhogen doet ze niet.Cowboy Lady Hat

Ben jij al bij Cowboy Hat Lady langsgeweest? Deel jouw ervaring hieronder.
Sarah

Lees ook:
Hoe ik in m’n eentje door Thailand ging backpacken
In de voetsporen van chef Anthony Bourdain in Thailand
Eten bij de eerste streetfoodzaak met een Michelinster: Raan Jay Fai

 

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.