Taverna del Guerrino in Montefioralle Greve in Chianti

1
412
Taverna del Guerrino in Montefioralle

Eén van de kleinste plaatsjes die ik tijdens mijn foodietrip heb bezocht is Montefioralle, dat enkele kilometers verwijderd ligt van het centrum van Greve in Chianti. Het dorpje is gelegen op een heuvel en is erg klein. Het is heel authentiek met oude stadsmuren en kleine pittoreske steegjes en huisjes. Ik vond dit echt een leuke plek (of beter gezegd plekje).  Er is er welgeteld één eettentje om je honger te stillen, namelijk Taverne del Guerrino. Een familierestaurant die uitgebaat wordt door Marco Niccolai.

Prachtig uitzicht

montfiori

De taverne heeft tafeltjes in de ruimte naast de keuken staan en buiten op de veranda. Ik raad je aan om buiten een tafeltje te nemen want het uitzicht is prachtig! Je kijkt uit over de wijnranken van Greve in Chianti! Het is druk, bijna alle tafeltjes zijn bezet. Vooral Amerikaanse (maar dat kan toeval zijn) en enkele Italiaanse toeristen zijn aanwezig.

Antipastibord met een flesje chianti classicoTaverna del Guerrino in Montefioralle

Op de kaart staan heerlijke typische Toscaanse gerechten zoals pappa al pomodoro (broodsoep met tomaat). We bestellen om te beginnen een antipastibord en een flesje Chianti classico. De wijn is echt heerlijk. Hij heeft een volle smaak. Op het antipastibord liggen Toscaanse specialiteiten zoals crostini met lardo di Colonnata (reuzel ), fegatini (kippenlever) en pomodori (tomaten) . Dave is best kieskeurig qua eten en lust alleen de crostini met tomaat. Dus eet ik in mijn eentje de rest op (als foodie moet je alles proeven vind ik, part of the job, toch? :)). Het is lekker, jammer dat Dave niet heeft geproefd.

Pasta als hoofdgerecht

Ik ben best verzadigd, maar ik probeer toch graag nog de pasta met everzwijnsaus die de ober me aanbeveelt. Het is de specialiteit van de taverne. Het gerecht is best oké, alleen is het jammer dat de pasta en de saus apart worden geserveerd. Met de juiste pasta komt de smaak van de saus beter naar voren en visa versa. Taverna del Guerrino in Montefioralle

Dave bestelt de pasta al ragù en die smaakt lekker (misschien zelfs lekkerder dan mijn gerecht). Maar ook hier weer pasta en saus apart. Jammer.

Ik raakte in gesprek met twee Amerikaanse toeristen en vroeg wat zij van hun gerecht vonden. Ze hadden de pasta met truffel gekozen en die vonden ze heerlijk smaken. Het personeel bij de taverne is aardig en heel hulpvaardig.

Hier vind je Taverna del Guerrino

Adres:Via Montefioralle Centro 39
50022, Greve in Chianti
Website

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.