Een échte skinny latte ontdekt?

1
654

Starbucks, een bekende naam onder de koffieleuten. Met 15.000 vestigingen in 50 landen zou je denken dat je in slechts enkele stappen altijd een Starbucks binnen kunt lopen voor een heerlijke koffie, maar dat is niet zo (als je dicht bij een station of in een centrum van een grote stad woont heb je meer geluk). Maar dat euvel lijkt nu voorgoed te zijn verholpen met de Starbucks discoveries in de supermarkt bij jou in de buurt! Ja, sinds kort vind je gewoon in de verse zuivelafdeling een gekoelde ready-to-drink koffie van jouw favoriete merk.

 Eye Candy

Just Starbucks. Simple as that. Het logo en de kleuren van het merk staan. De handige cup is gemaakt van verstevigd karton, met bovenop een plastieken deksel met een kleine opening om het bijgeleverde rietje erin te prikken. Het drankje heeft een licht beige kleur.

Is het lekker?

Je proeft dat het “skinny” is, in die zin dat het niet zo romig smaakt als hun volle producten. Zelf vind ik deze verfijnde smaak lekkerder. Echte koffieliefhebbers zullen misschien vinden dat het te weinig naar koffie smaakt, maar goed het is dan ook een latte. Aan de andere kant spreekt het misschien wel een breder publiek aan.

Hoeveel euro’s?

Voor een Starbucks discoveries Skinny latte van 220 ml betaal je € 1,77. Niet goedkoop, maar wel goedkoper dan een koffie bestellen in een Starbucks vestiging zelf.

Gezond?

De Skinny latte is gemaakt van 100% Fairtrade arabica Espresso Roast bonen. Arabica-koffiebonen geven een milde, licht zure, aromatische smaak en zijn van een hoge kwaliteit (in vergelijking met Robusta-koffiebonen). De magere melk is van het merk Arla Foods waar Starbucks een groot contract mee heeft. Op de verpakking staat “Low fat and reduced sugar”. Low fat gaat over de magere melk in de latte en de reduced sugar (volgens de verpakking) over het feit dat de Skinny latte 40% minder suikers bevat dan andere Latte Iced Coffees. Een beetje vaag onderbouwd, vind je niet? Wat mij meteen opvalt is het aantal calorieën per 100 ml: 46! Dat is meer dan cola, die 44 calorieën per 100 ml bevat. Dit is weer een geval waar de afvaller zich nuchter in moet stellen. Dacht je echt dat Starbucks en weinig calorieën in één zin te rijmen zou zijn? Precies, Starbucks gaat om lekkere koffie-caloriebommen. En inderdaad in vergelijking met de andere producten komt deze latte er als skinny uit. Zo hebben ze het vast ook bedoeld, alleen komt het nu wat misleidend over.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in