SOS Piet Huysentruyt

0
700

“SOS Piet” is een begrip in Vlaanderen. 2004 was de start voor het kookprogramma “SOS Piet” waarin de Belgische excentrieke chef-kok Piet Huysentruyt bij Vlamingen thuis kwam om hen te helpen met een mislukt gerecht. Geheel op eigen wijze gaf hij de nodige tips en tricks om het gerecht tot een waar succes om te vormen. Het programma eindigde altijd met de vraag “Wat heb je vandaag geleerd?” En met drie beknopte punten werd opgesomd waar je op moest letten bij het maken van het recept. Het kookprogramma werd heel populair waardoor een kookboek niet kan achterblijven.

klassiekers

Het kookboek (paperback) werd in 2007 uitgegeven en telt 144 pagina’s waarvan 53 recepten. Voor in het boek vind je een receptenregister waar alle recepten in zijn onderverdeeld per gang: soepen & voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten. De focus ligt op klassiekers uit de Vlaamse keuken zoals tomatensoep met balletjes, witloofsoep en stoverij.
Onder de recepttitel staat het portieaantal. De bereidingstijd staat niet vermeld, jammer. Daaronder volgt de ingrediëntenlijst die verdeeld is in twee kolommen waardoor het lijkt of je slechts enkele ingrediënten nodig hebt. Aan de linkerkant van elk recept staan onder de titel “Wat kan er fout gaan” de grootste valkuilen opgesomd. Handig, want door te weten wat er fout kan gaan, maak je automatisch die fout al niet meer. In het midden onder de titel “Hoe los je het op?”  staat de receptuur stapsgewijs beschreven. Deze is makkelijk te volgen. Op het eind van het recept onderaan de pagina staan de drie beknopte punten waar je op moet letten bij het maken van het recept. Af en toe staat er ook een korte anekdote van Piet of een extra tip. De foodfoto’s bij elk recept ogen wat ouderwets. De kleine stap voor stap foto’s zijn wel een meerwaarde aan het boek.

Het boek is uitgebracht in 2007, maar is nu enkel nog tweedehands of als ebook verkrijgbaar. Hou je van de Vlaamse keuken? Dan is het wel de moeite waard om het aan te schaffen.

[bol_product_links block_id=”bol_54369f0292aa5_selected-products” products=”9200000008471341″ name=”South & Pepper” sub_id=”Foodblog” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”400″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.