ROOTZ: culinair clubben

0
478
ROOTZ culinair clubben

ROOTZ. Dat is de naam voor de kruisbestuiving tussen een chef en het housefestival Dystopia. Voor de eerste editie op 16 februari beet groentechef Seppe Nobels en dj Claptone de spits af in de Antwerpse club Ampère. Ik had het geluk om er die avond bij te zijn.

ROOTZ culinair clubben

Concept

Seppe vertelde dat hij het idee uit de Verenigde Staten heeft gehaald, waar clubbers steeds meer op zoek zijn naar gezonde alternatieven voor drank of drugs om hun energieniveau op te peppen. Denk niet meteen aan snacks, maar lekkere kleine gerechten waar groenten de hoofdrol spelen en alcoholische dranken vervangen worden door mocktails.

Gezonde gerechten

ROOTZ culinair clubben

Hieronder vind je de gerechten die geserveerd werden die avond: 

Carpaccio Portobello, gefermenteerde look, zoete ui, mosterdzaad/blad
Gepocheerd hoevenei op 62°C, karnemelk, schorseneer, postelein
Black risotto van lokale spelt, inktvis, abdijkaas, aardpeer, tarwegras
Rode biet, varkenswang, knolselder, zwarte olijf, spruiten
Crème brulée, hennep appel

De gerechten vond ik lekker en culinair creatief zoals de carpaccio van portobello. Ik verwachtte kleine hapjes maar sommige gerechten kwamen in grote porties. Niks mis mee natuurlijk,en ik eet het netjes allemaal op hoor, maar daar hou je best wel rekening mee als je daarna nog een dansje wilt wagen :).
De mocktails vond ik iets minder geslaagd, maar goed over smaak valt te twisten. Het concept op zich vind ik wel meer dan geslaagd. Het is een fancy manier van clubben waar ik wel voor te paaien ben. Als je de kans krijgt om het mee te maken, dan moet je het zeker doen!

Vervolg
ROOTZ culinair clubben

Het is niet de bedoeling dat ROOTZ een onehitwonder  wordt, maar een concept dat vaker georganiseerd wordt met verschillende chefs en dj’s op verschillende locaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in