Proef Italiaanse klassiekers tijdens 25 jaar Roberto’s

0
363
Roberto's 25 jaar

Dit najaar bestaat restaurant Roberto’s in Hilton Amsterdam 25 jaar en dat wordt culinair gevierd met de authentieke Italiaanse keuken waar ze al die jaren trouw aan zijn gebleven. Vanaf oktober kunnen gasten genieten van pure klassiekers op de maandelijks wisselende menukaart. De redactie ging langs voor een voorproefje.

Succesformule

Roberto's 25 jaar

Het komt het steeds minder vaak voor dat een restaurant zo lang ongewijzigd kan blijven bestaan. Een van de succesfactoren is de gedrevenheid van Venetiaan Roberto Payer. Hij heeft al die jaren de kwaliteit van de ingrediënten en de authenticiteit van de Italiaanse gerechten proberen te bewaren. Deze benadering werpt na jaren zijn vruchten af, want het restaurant is nu een begrip in Amsterdam en daarbuiten.

Chef Frans Conde 

Roberto's 25 jaar

Roberto wordt bijgestaan door chef Frans Conde, die sinds kort weer de leiding heeft over de keukenbrigade. Hij keerde onlangs terug na een korte carrière in Hilton Bucharest om daar een Roberto’s tot een succes te maken. Hij werkte eerder al negen jaar met Roberto Payer samen in Amsterdam. Roberto en chef Franz, beide met Italiaanse roots, zijn perfect op elkaar ingespeeld. Ze voelen elkaar aan en vullen elkaar aan waar het om puur en lekker eten gaat. Dat proef je.

Bijzondere klassiekers

Roberto's 25 jaar

Welke bijzondere klassiekers mogen we verwachten bij Roberto’s?  Anatra all’ Arancia (eend in sinaasappelsaus) dat volgens een eeuwenoud recept van Catharina de Medici is klaargemaakt.
Ook mozzarella e conserva di pomodori (mozzarella met gepureerde tomaten uit een weckpot) is een gerecht waar de smaak zelfs voor Roberto jeugdherinneringen terug ophaalt.

Meer Italiaanse tradities

Naast de klassiekers die gasten van de menukaart kunnen kiezen, worden in het najaar ook Italiaanse tradities heringevoerd onder de noemer Roberto’s Teatro. Denk aan gerechten die aan tafel worden bereid door restaurantmanager Raffaele zoals cacio e pepe. Zondag kan je terecht voor een Italiaanse familielunch Tutti a Tavola. Op vrijdag 16 november vindt een feestelijk jubileumdiner plaats en in december geeft chef Franz Conde Masterclasses over de pure Italiaanse keuken.
Alle informatie over de jubileumactiviteiten van Roberto’s vind je hier.

Kookboek

Wil je thuis aan de slag met recepten van Roberto’s? Een tiental klassieke recepten zitten gebundeld in het kookboek Pure Italian Cuisine. [bol_product_links block_id=”bol_5ba67924353b7_selected-products” products=”9200000045961309″ name=”South & Pepper” sub_id=”Foodblog” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.