Ribeye met koffierub op de Big Green Egg/BBQ

  0
  1109
  Ribeye met koffierub op de Big Green Egg

  Ribeye klaarmaken

  Het recept voor ribeye met koffierub op de Big Green Egg of de BBQ is makkelijk te maken en leert je zo hoe je ribeye kan klaarmaken. Maar wat is ribeye nu precies? Ribeye is rundvlees en komt van de rib van een rund en zit aan de voorkant van de rug tot aan de lende. Bij ribeye wordt het bot weggesneden. Krijg je de ribeye met het bot er nog aan, dan spreek je over de Tomahawk steak

  Ribeye BBQ

  Big Green Egg

  Ribeye is een ideaal stukje rundvlees voor op de BBQ omdat het gemarmerd is. Dit betekent dat er vet tussen het vlees zit waardoor je een lekker, sappig stukje vlees krijgt.
  Voor het grillen van de ribeye op de BBQ of Big Green Egg gebruik je het best een gietijzeren rooster. Zo krijg je mooie grilllijnen in je vlees. 

  Kruiden

  De vraag die vaak wordt gesteld: breng je je vlees op voorhand op smaak met peper en zout of nadat je het gegrild hebt op de BBQ?
  Het lekkerste naar onze mening is pas nadat de ribeye klaar is een snufje peper en zout toe te voegen. 

  Koffierub

  Koffierub

  Ribeye kan je zo grillen op de BBQ, maar in dit recept gaan we het stukje rundvlees inwrijven met koffierub. De koffierub geeft een bijzondere smaak en combineert goed met de knolselder en de zoete kersen die je erbij klaarmaakt. Vaak wordt aangegeven om een droge rub enkele uren op voorhand aan te brengen op je stukje vlees. Toch maakt dit qua smaakverschil weinig uit. Dus bespaar je lekker de moeite en wrijf je vlees in met de rub net voordat het gaat grillen

   

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.