Recensie: de Multifunctionele Pâtissier van Magimix

0
728

Ik had de Multifunctionele Pâtissier van Magimix nog nooit gebruikt, maar ik was wel benieuwd naar dit apparaat. Vooral omdat ik eerdere toestellen van Magimix heb getest, zoals de Gelato en de Cook Expert, en deze zijn me goed bevallen. Daarom heb ik de Pâtissier ook aan een grondige test onderworpen, want kritisch zijn is belangrijk.

Waarom ik kritisch ben bij het testen van toestellen

Iedereen heeft vast een keukenkastje vol met apparaten die hij of zij niet vaak gebruikt. Bij mij is het niet anders. Het zijn vooral toestellen die ik gekregen heb of die ik jaren geleden in een impulsieve bui heb gekocht. Dan heb je ze één keertje gebruikt en weet je bij God niet wat je er nog mee aan moet. O ja, voor ‘speciale dagen’! Yeah right! ;)
De laatste jaren heb ik mezelf zulke aankopen bespaart. Wanneer ik nu een toestel koop, dan denk ik eerst goed na welke meerwaarde het me oplevert. Als dat miniem is, dan laat ik het met veel plezier staan.

Pâtissier; de naam is ongelukkig gekozen

Ik vind de naam Multifunctionele Pâtissier een beetje ongelukkig gekozen omdat het de indruk wekt dat je er vooral mee kunt bakken (althans, dat is wat ik dacht). Je kan er inderdaad mooie taarten en koekjes mee bakken, maar het toestel kan veel meer. Let op, hier komt de lijst: kneden, raspen, snijden, pureren, persen, kloppen, hakken, mixen en centrifugeren. Daarbij krijg je ook een kookboekje (voor het bereiden van zowel dagelijkse als feestelijke gerechten) en een bakboekje (van koekjes tot taarten).
Best veel toch? Maar goed, nu is de vraag hoe goed alles werkt natuurlijk. Dus heb ik het toestel onderworpen aan mijn kookkunsten, om te zien of het de moeite waard is om het toestel aan te schaffen.

Getest: Multifunctionele Pâtissier!

 • Eerst en vooral: je krijgt een doos vol! Je denkt een keukentoestel aangeschaft te hebben dat je gewoon standaard in een doos krijgt en klaar. Maar dat is het niet. Je krijgt echt een zwaar pakket met daarin flink wat hulpstukken. Dat voelt goed aan, je hebt echt het gevoel dat je iets krijgt. Of beter gezegd gekocht hebt ;).
 • Het toestel en de hulpstukken voelen degelijk aan; geen goedkoop vervaardigd materiaal.
 • Hierbij komen we wel bij een klein nadeel: hoewel het apparaat zelf degelijk is en mooi in je keuken staat, moet je wel voldoende opbergruimte vinden om alle hulpstukken op te bergen. Wel krijg je een handige opbergdoos in hard plastiek om de kleine hulpstukken in te bewaren.
 • Het kneden van deeg gaat heel goed. In minder dan een minuut is je deeg klaar. Je moet dan wel alle ingrediënten tegelijk kneden, dat gaat het beste. Ik heb er prima deeg mee kunnen bereiden voor taarten, koekjes en zelfs broden.
 • Het raspen en snijden van groenten gaat ook goed. Normaal gezien ga ik dan aan de slag met mijn koksmes, en hoewel ik snel kan snijden haal ik de snelheid van het apparaat niet. Wel gaat niet iedere groente er netjes in. De gleuf van de foodprocessor is net te klein, waardoor je een aubergine of een groot uitgevallen wortel zelf zult moeten snijden. Jammer.
 • Ik heb een aardappelpuree met het apparaat klaargemaakt en pureren gaat prima. De textuur van de puree is mooi fijn.
 • Zelf vind ik een sapje op z’n tijd wel lekker, maar vaak doe ik het niet drinken omdat het persen van groenten en fruit de gezonde voedingsvezels er uit haalt. Maar ik heb het toch getest met een stel sinaasappels en dat gaat goed, alleen blijft er soms veel ongeperst vruchtvlees over   als je de pers met de deksel gebruikt. Met de hand de pers gebruiken gaat beter, vind ik persoonlijk (met je hand kan je ook mooier de vorm van de vrucht bedekken waardoor je beter alles eruit kan persen). Dus de pers gebruik ik niet vaak.
 • Dit in tegenstelling tot kloppen van eiwitten bijvoorbeeld. Ik  heb sinds enkele jaren een KitchenAid in de keuken staan en dat toestel gebruik ik onder andere voor het kloppen van eiwitten. Omdat de KitchenAid een rib uit m’n lijf heeft gekost, gebruik ik deze vaak. Maar als ik dat toestel niet had gehad, dan zou ik zeker de Pâtissier gebruiken omdat het prima werkt!
 • Het hakken in de rvs-kom gaat goed. Wel viel de dop boven het deksel er vaak af omdat ik deze er niet goed op had vastgeschroefd. Daarmee heb ik ook meteen getest hoe degelijk het materiaal is. Verdict: gaat niet snel kapot!:)
 • Het mixen van bijvoorbeeld soep gaat ook prima, alleen moet je de soep wel eerst in een andere kookpot bereiden en dan gaat het sneller als je even een mixer in deze kookpot zet in plaats van de soep over te gieten in de rvs-kom.
 • Als laatste hebben we nog centrifugeren. Net als bij de pers is dit een functie die ik momenteel niet vaak gebruik. Ik heb het kort getest en het werkte prima. Niks op aan te merken.

Wat ik positief vind aan de Multifunctional pâtissier:

 • Met dit apparaat kan je prima koken en bakken. Het vervangt heel wat apparaten en het is vervaardigd uit degelijk materiaal.
 • Ook is het toestel erg  gebruiksvriendelijk (er zijn maar drie knoppen!).
 • De Pâtissier kan je gebruiken voor het bereiden van zowel dagelijkse als feestelijke gerechten.
  Dat vind ik een groot pluspunt, je kan het dus vaak gebruiken. Wel raad ik je aan om het toestel in je keuken te zetten en niet in een kast, zo zal je vaker de Pâtissier gebruiken.
 • Je krijgt een handig kookboekje en een bakboekje bij het apparaat. Daarmee kan je zeker goed aan de slag, maar je kan nog veel meer met het toestel natuurlijk. Je eigen creativiteit is de limiet! Misschien heb je als goede voornemen ‘gezonder eten’, daarvoor kan je de Multifunctional pâtissier ook goed gebruiken zoals deze groenteschotel of courgette brownie.
 • Je hebt 30 jaar garantie op de motor van het apparaat.
 • Het apparaat en de hulpstukken/kommen zijn makkelijk schoon te maken. Dat doe je het beste meteen na gebruik.
 • De snelheid en het resultaat van het apparaat hebben me aangenaam verrast.
 • Je kan er snel geweldige taarten, koekjes en cakes mee klaarmaken.

Wat ik minder vind aan de Multifunctionele Pâtissier:

 • Je moet er wel even voor sparen, hij is namelijk niet goedkoop (€ 799). Maar aan de andere kant heb heb je dan wel wat natuurlijk.
 • Als je al een  goede foodprocessor en  keukenapparaat hebt, dan is het zonde om ook nog de Multifunctionele Pâtissier te kopen. Heb je deze apparaten nog niet of wil je graag je toestellen vervangen, dan is het wel een goede keuze, vind ik.
 • Zorg wel dat je voldoende plaats hebt in je keukenkast voor de hulpstukken.
 • De dop van de deksel op de rvs-kom valt er snel af, maar misschien ligt dit aan mijn onhandigheid :).

Recept: courgettebrownie met bosvruchten

Brownies met eetbare viooltjes

Voor het testen van de Multifunctionele Pâtissier heb ik een eigen recept in klaargemaakt: courgettebrownie met bosvruchten. Bekijk hier het recept!

Heb jij ook de Multifunctionele Pâtissier in huis? Of heb je nog een vraag? Laat dan een reactie achter onder deze post!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.