Review Big Mamma’s Cucina Popolare

1
3148
Big Mamma's Cucina Popolare

Big Mamma’s Cucina Popolare is het kookboek van het Italiaanse trattoria-keten Big Mamma in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. We namen het kookboek onder de loep en gingen ook in de keuken mee aan de slag. 

Big Mamma Italiaanse flair

Het boek telt 130 van hun meest populaire trattoria-recepten. Hoewel we Italianen vooral kennen als traditiegetrouwe koks, zul je net een moderne draai zien in de recepten. De Italiaanse keuken staat niet stil, en dat willen ze hiermee bewijzen.
De recepten zijn aangepast voor thuiskoks. Zie het als makkelijke maaltijden als een doordeweekse lunch of klaargemaakt voor vriendendiner.
Big Mamma's Cucina Popolare

We zijn wel fan van de vlotte, vernieuwde gerechten (met dito grappige – soms cheesy- benamingen). Geen poespas, vooral lekker koken met enkele Italiaanse producten. We houden ook wel van de good vibes dat het kookboek uitstraalt. Zo staan er leuke foto’s van het team in waarop je ziet dat ze plezier hebben. De vele tips die erin staan, zijn ook leuk en vlot geschreven.

Het enige minpuntje is de beschrijving van de recepten. En dan vooral de vertaling ervan. De vertaler heeft geen kaas gegeten van Italiaans koken. Maar goed, daar prikt een goede thuiskok door.

Verdict? Onze Italiaanse redactie vindt het kookboek prima en we krijgen zin om er uit te koken. Dat zegt toch wat? Het kookboek is onder andere te koop via Bol.com -> Big Mamma’s Cucina Popolare

We hebben dit recept getest...

Polpo met Italiaanse salsa

Voor de review van dit Italiaanse boek knoopten we zelf ook ons keukenschort vast. We hebben het recept van polpo met Italiaanse salsa geprobeerd. Geslaagd. Dit komt vaker op tafel. Wil je het ook proberen? Klik dan hier voor het recept. 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in