Hoe lekker zijn de gehaktballen van Balls & Glory?

4
1140
Balls & Glory Eindhoven

Mijn collega Marlous is helemaal wild (yep, dat is een trapje hoger dan ‘fan zijn van’) van de Belgische tv-kok Wim Ballieu (Libelle tv en 24Kitchen). We, haar collega’s, hadden haar graag Wim Ballieu cadeau gedaan natuurlijk (we gunnen haar veel), maar omdat dat niet kan (om meerdere redenen ;)) besloten we maar om met z’n vieren (Marlous, Geke, Anouk en ik) een gehaktbal te gaan eten bij Balls & Glory; het gehaktballenrestaurant van Wim Ballieu.

Eerdere ervaringen met Balls & Glory

Balls & Glory heeft momenteel vestigingen in Antwerpen, Gent, Leuven, Brussel en Eindhoven.
Jaren geleden ben ik met Dave al gaan proeven in de vestiging in Antwerpen. Toen was ik niet kapot van Wim’s gehaktballen (ze waren volgens mij ook niet gevuld, als ik me niet vergis) en besloot ik ook om er geen recensie over te schrijven – sorry Wim!

Onlangs heb ik de gehaktballen van Wim nog eens geproefd in de vestiging in Brussel. Toen waren de gehaktballen wel gevuld en vond ik ze lekkerder dan de eerste keer maar ook niet meer dan dat. Deze keer ging ik met mijn collega’s naar Balls & Glory in de Nieuwstraat in Eindhoven, dus was ik benieuwd of de gehaktballen nu nog lekkerder zouden smaken.

Bij Balls & Glory in Eindhoven

Balls & Glory EindhovenWe hadden gereserveerd, maar bij binnenkomst was er nog plaats genoeg. De vestiging in Eindhoven is niet heel groot, maar het was er gewoon niet superdruk. Hoewel het leuk is ingericht, vind ik Balls & Glory iets ‘koels’ hebben. Het heeft iets weg van een ‘fast food restaurant’ waardoor je niet meteen zin krijgt om rustig te tafelen. Maar goed, dat is misschien het concept.Balls & Glory EindhovenWe werden vriendelijk onthaald door de bediening. Na een korte toelichting kozen we allemaal een andere smaak van gehaktbal. Ook konden we kiezen uit verschillende bijgerechten zoals een salade, brood of stoemp/stamppot. Ik koos voor de kipgehaktbal met appel en nam als bijgerecht een salade.
Balls & Glory EindhovenWe namen allemaal ook een zelfgemaakte limonade die lekker verfrissend smaakte.
O ja, overal op tafel stond ook gratis water en fruit. Thumbs up hiervoor! :)

Hoe smaken de gehaktballen nu?

Balls & Glory Eindhoven

De ballen en bijgerechten werden snel geleverd en…ik vond ze deze keer nog lekkerder dan de vorige keren. De rest vond het ook lekker. De porties zijn ook groot, dus grote eters hoeven niet bang te zijn dat ze een ‘klein balletje’ krijgen ;). Ik heb het gevoel dat er vaak intern kritisch naar het concept van Balls & Glory wordt gekeken en dat er dan aanpassingen worden doorgevoerd.

Nog een zoete afsluiter

Maar hey, we gaan niet weg zonder een zoete afsluiter toch? Oké, er liggen wel gezonde stukken fruit op tafel maar die laten we toch links liggen. Wij willen namelijk voor de calorieën gaan! We zitten propvol, maar we hebben allemaal een ding gemeen en dat is namelijk dat we geen ruggengraat hebben :) Daarom laten we ons verleiden tot nog een dessert. Ik neem de cheesecake en de rest gaat voor de chocoladebrownie.
Balls & Glory EindhovenWow, ook hier zijn het weer enorme porties! Nee hoor, ik klaag niet! De chocoaldebrownie was geen brownie, maar meer een kleffe chocoladekoek. Ondanks dat gaat het er bij mijn collega’s vlotjes in, want lekker is het wel. Nou ja, vlot… De porties zijn zo groot dat ze een deel ervan als ‘doggy bag’ meenemen. Ik blijk toch de stoerste te zijn want ik weet van geen ophouden en lepel mijn cheesecake (die overigens erg lekker is) he-le-maal leeg.
Bij het afrekenen koop ik nog twee gehaktballen voor thuis, want dat kan ook.

Balls & Glory een aanrader?

Ja, als je van lekkere comfort food houdt tegen democratische prijzen, dan moet je zeker een keertje langsgaan. De gehaktballen zijn lekker en de porties zijn ruim voldoende.
Ook de website vind ik goed in elkaar zitten: duidelijke info over het concept, het assortiment tot zelfs het aantal calorieën van iedere gehaktbal.
Wat ik ook mooi vind aan Balls & Glory is dat de gehaktballen dagelijks handgedraaid worden door mensen met een verstandelijke beperking. Voor veel mensen zou dit een saaie baan zijn, maar voor deze ‘bijzondere’ mensen is het net een droombaan. Wim vertelde er meer over in een Belgische talkshow. Je kan het filmpje hier bekijken.

Heb jij de gehaktballen van Wim al geproefd? Laat dan weten wat jij ervan vond in een reactie onder deze post!

4 REACTIES

 1. Ik ben er al een paar keer geweest (in Brussel, Leuven en Antwerpen) en vind het er best prima. Het is, zoals je zegt, ideaal als je zin hebt in comfort food tegen democratische prijzen, zonder dat je lang aan tafel hoeft te zitten. Niet meer, niet minder. Door het wisselende aanbod kan je er wel telkens nieuwe smaken proeven, dat vind ik echt een troef!

 2. Ik heb een tijdje geleden het filiaal in Antwerpen bezocht en was toen jammer genoeg niet echt gek van wat ik proefde. Ooit heb ik zelf een van zijn recepten gemaakt toen er een recept in de Allerhande stond én die versie vond ik wel lekker. Misschien moet ik dus gewoon – net als jij – nog maar eens een keertje proberen in een ander filiaal.

  • Hey Zwartraafje! Ja, het blijven uiteindelijk gewoon gehaktballen (zeker in het begin toen ze nog niet gevuld waren). Inderdaad, probeer nog eens een ander filiaal, wie weet bevalt het dan beter :).
   Leuk dat je je ervaring deelt!
   Ciao ciao,
   Sarah

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in