Havermoutpap met banaan en blauwe bessen

Havermout of havermoutpap is iets wat ik vroeger nooit at. Toen ik jong was, ontbeet ik met een lekkere volkorenboterham met hazelnootpasta. Heeeerlijk! Het is pas op latere leeftijd dat ik havermout heb ontdekt. Ik hou van warm eten, dus warme havermoutpap vond ik meteen wel lekker. Wel voeg ik altijd fruit of noten toe omdat het anders weinig textuur heeft. Ik moet ook iets hebben om te knabbelen :).
Havermout kan je klaarmaken met melk of water. Zelf vind ik met water of een combinatie van melk en water het lekkerste omdat het minder zwaar valt dan enkel met melk. Maar ik ken genoeg mensen die havermout met water gewoon vies vinden :). Dus kijk maar even wat jij het lekkerste vindt!

Havermout gezond?

Dergelijke vragen stel ik graag aan gediplomeerde diëtistes, want een voedingsdeskundige ben ik niet. Wat zij me vertellen is dat havermout zeker past binnen een gezond en gevarieerd (variatie is superbelangrijk btw!) eetpatroon. Dus af en toe havermout op het menu kan zeker! Havermout bevat veel onoplosbare voedingsvezels waardoor je minder snel trek krijgt nadien. Het is ook hoog in eiwitten (ook goed voor je verzadigingsgevoel) en is rijk aan vitamines en mineralen. Dus way to go!:)
Sarah

Havermoutpap met banaan en blauwe bessen

Voorbereidingstijd1 minuut
Bereidingstijd4 minuten
Totale tijd5 minuten
Gang: Ontbijt, Tussendoortje
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

  • 125 ml water
  • 125 ml ongezoete amandelmelk
  • 40 g havermout
  • 1 banaan
  • Handvol blauwe bessen

Instructies

  • Zet een pan met dikke bodem op laag vuur. Giet er het water en het ongezoete amandelmelk in. Voeg de havermout toe en meng alles goed. Laat 4 minuten rustig koken.
  • Zet het vuur en giet de havermout in een diep bord of kom. Snijd de banaan in diagonale, lange plakken en bovenop de havermout. Voeg de blauwe bessen toe. Serveer meteen!