Feestelijke sandwich-ijsjes
Porties Prep Tijd
6personen 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30minuten 4uur
Porties Prep Tijd
6personen 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30minuten 4uur
Ingrediënten
 • 400ml volle melk
 • 200ml room
 • 150g fijne kristalsuiker
 • 3 eierdooiers(M)
 • Snufje zout
 • 2stokjes vanille
 • 1pak oreokoekjes(ongeveer 150 g)
 • 6 mini-sandwiches(zachte)
Instructies
 1. Mix de eierdooiers schuimig met een snufje zout. Breng de melk met de room en de fijne kristalsuiker aan de kook. Splijt het vanillestokje doormidden en schraap de merg eruit. Voeg toe. Roer af en toe en stop wanneer alle suiker gesmolten is en er geen suikerkristallen meer zijn. Voeg een beetje van het mengsel bij de eierdooiers terwijl je heel goed roert (dit is heel belangrijk, anders stolt het ei en dat is niet de bedoeling).
 2. Voeg daarna beide mengsels samen terwijl je goed roert. Verwarm op een middelhoog vuurtje tot de eieren zich gaan binden. Wanneer het mengsel iets dikker is geworden, is het klaar! Zet 2 uur in de koelkast (of een nacht in de koelkast is eigenlijk nog beter).
 3. Nu gaan we 2 soorten ijs maken. Voor de vanille-ijs: giet de helft van het mengsel in de ijsbereider (ik gebruik hier de Gelato Expert van Magimix -je leest er alles over via de link die in de inleiding van deze post staat) en laat draaien tot je ijs hebt. Giet in een diepvriesbakje en zet in de vriezer.
 4. Voor het oreoijs: giet de rest van het mengsel in de ijsbereider. Verkruimel de oreokoekjes en voeg ze toe. Tip: je kan er ook voor kiezen om de oreokoekjes pas toe te voegen als het ijs klaar is, dan krijg je meer vanille-ijs met oreo. Als je in het begin de koekjes toevoegt dan krijg je meer chocolade-ijs met oreo). Laat het ijs draaien en spatel daarna het ijs over in een diepvriesbakje en zet in de vriezer.
 5. Vlak voor het serveren haal je de ijsbakjes uit de vriezer. Snijd de mini-sandwiches driekwart open. Scoop een bolletje vanille-ijs of oreo-ijs en leg tussen de sandwich.
 6. Leg alle sandwiches op een dienbord en strooi er nog wat decoreerpoeder over om het feestelijk te maken. Serveer meteen!