Appeltjes met granola uit de oven

Appeltjes met granola uit de oven South & Pepper
Appeltjes met granola uit de oven South & Pepper
Foto Delhaize

Lekkere warme appeltjes met granola uit de oven als ontbijt? Ja, dat noem ik wel een goede start van de dag. Vaak neem ik een bordje havermout met wat fruit om de dag te beginnen. In het weekend is het anders want dan heb ik meer tijd en maak ik graag meer tijd voor mijn ontbijt. Zalig vind ik het dan om langzaam te ontwaken en rustig te genieten van de stilte of een Frans muziekplaatje op de achtergrond (oui oui, la douce France). Een bordje havermout laat ik dan graag aan m’n neus voorbij gaan en sta ik open voor nieuwe ontbijtjes…

Toen de Belgische supermarktketen Delhaize foodbloggers opriep om helemaal los te gaan en een lekker herfstreceptje met appels te creëren, zag ik mijn kans schoon om mijn persoonlijk ontbijtgamma uit te breiden. Het zijn deze appeltjes met granola in de oven geworden. De zachte appeltjes, de zoete rozijnen en de crunchy granola met een snufje kaneel combineren goed met elkaar. En dan heb ik het nog niet over de geur gehad. Echt; appels uit de oven met een snufje kaneel is het beste huisparfum. Het ruikt meteen ‘gezellig’, snap je wat ik bedoel? :) Bij deze appeltjes serveer ik nog Griekse yoghurt met rode vruchten confituur als topping.
Laat het weekend nu maar snel beginnen!

Sarah South & Pepper

South & Pepper Delhaize
Foto Delhaize

Ondertussen heb ik nieuws gekregen dat ik de foodbloggerswedstrijd heb gewonnen (Yeay! :)) Mijn recept staat nu in het Delhaize-magazine. Lees er hier alles over!

Appeltjes met granola uit de oven

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: Ontbijt
Keuken: Belgisch
Porties: 4 personen
calorieën: 301kcal

Ingrediënten

 • 4 appels
 • 4 el granola
 • 2 el rozijnen
 • 4 el bruine suiker (cassonade)
 • Snufje kaneel
 • Klontje roomboter
 • 4 el Griekse yoghurt (naturel/natuur)
 • 4 el karamelsaus (of rode vruchtenconfituur)

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd een stukje van de bovenkant van de appels en leg aan de kant. Verwijder het klokhuis met een appelboor. Hol de appels verder uit met een parisienneboortje maar blijf ongeveer 3 mm van de rand. Hak het vruchtvlees fijn en giet in een kom. Voeg de granola, de rozijnen, de bruine suiker en een snufje kaneel toe aan de kom. Meng alles goed en vul hiermee de appels.
 • Verdeel bovenop de vulling een klontje roomboter. Leg de appels en de bovenkanten in een bakslee of een bakplaat bedekt met bakpapier en zet 20 minuten op 200 °C in het midden van de oven.
 • Meng ondertussen de Griekse yoghurt met de karamelsaus. Haal de appels uit de oven en verdeel de yoghurt-karamel over de appels. Serveer warm!
  Appels met granola uit de oven