Tasty Express

0
500
Kookboek recensie Tasty Express South & pepper

Sneh Roy, de foodblogger met de bijzondere naam is geboren in India en opgegroeid in het drukke Mumbai. Jaren later ging ze met haar man in Singapore wonen. Nu woont ze in Australië. Je kan je voorstellen dat ze heel wat opgestoken heeft van verschillende eetculturen. Dat vond ze zelf ook en daarom startte ze een eigen foodblog Cook Republic. Ze postte fanatiek al haar eetavonturen en dat bleef niet onopgemerkt. Ze kreeg heel wat dedicated fans en ook de Austrelian Writers van de Centre Best Austrelian Blogs waren helemaal weg van haar posts. In 2013 riepen ze haar blog dan ook uit tot beste blog. Een mooie kers op de taart na acht jaar intensief bloggen.
Een jaar later bereikt Sneh een nieuwe mijlpaal. Ze mag namelijk een eigen kookboek uitbrengen. Op 1 april was het eindelijk zo ver en werd haar kookboek voorgesteld aan het grote publiek. In november kwam het boek in het Nederlands uit.

Boekformaat, layout en foto’s

In het boek met hardcover staan meer dan honderd recepten. Een flink gebonden boek dus van 226 pagina’s. En dat speelt wat in het nadeel, want hij blijft op geen enkele manier makkelijk open liggen op een pagina. Een andere bindmethode voor een dergelijk boek was beter geweest.
Dat Sneh afgestudeerd is als grafisch ontwerper en dus oog heeft voor mooie dingen is te merken aan de typografie en de layout. Maar ook de foodfoto’s die het multitalent zelf heeft genomen, zien eruit om op te eten.

“In Tasty Express wil ik een paar van de dierbaarste recepten uit mijn jeugd in India met je delen. Ik geef je ook recepten die geïnspireerd zijn op de talloze marktkraampjes, foodtrucks en beroemde eettentjes die ik bezocht heb in al die landen waar ik geweest ben of gewoond heb.”
Sneh Roy

Recepten

De recepten zijn onderverdeeld in vijf hoofdstukken: cafésfeer, het groene rijk, moderne lunchbox, superclub en feestfabriek. De focus ligt op robuuste gerechten die snel te bereiden zijn en die je ook makkelijk mee kunt nemen in een lunchbox of naar een Amerikaans feestje. Denk bijvoorbeeld aan een tosti masala en omelet, een ricottataart met geroosterde groenten of een kipcurry met bloemkool en kikkererwten. De recepten zijn overwegend vegetarisch, maar je kan ze volgens de auteur zelf makkelijk aanpassen.
De meeste ingrediënten voor de bereidingen zijn gewoon te vinden in de supermarkt. Een enkele kan je vinden in een speciaalzaak, of misschien kan je ze zelf creatief vervangen.
Wat niet aangegeven staat is de totale bereidingstijd. Ook al gaat het boek om express-gerechten, toch wil ik graag weten hoeveel tijd ik moet incalculeren om iets klaar te maken.

Het boek is te koop via bol.com voor € 24,99

[bol_product_links block_id=”bol_545b6cf741b97_selected-products” products=”9200000029108769″ name=”South & Pepper” sub_id=”Foodblog” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”400″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Bekijk het filmpje voor het maken van chocolademelk met chaikruiden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.