Home Kookboekrecensie Recensie De Zilveren Lepel – Kookschool Dolci

Recensie De Zilveren Lepel – Kookschool Dolci

2
434
Recensie De Zilveren Lepel Kookschool Dolci

De Zilveren Lepel heeft een serie van drie kookboekjes gepubliceerd: Kookschool Pasta, Dolci en Pizza. Elk boekje telt meer dan 75 recepten uit de authentieke Italiaanse keuken. In deze recensie neem ik het kookboekje Kookschool Dolci onder de loep.

 

Inhoud

Het kookboekje Kookschool Dolci richt zich op de beginnende hobbybakker die dol is op zoet gebak, koekjes en taarten. Je krijgt meer info over de basisingrediënten en keukengerei die je nodig hebt om te bakken. Recensie De Zilveren Lepel Kookschool DolciEr staan ook basisrecepten en technieken in, waar ook stap-voor-stap-foto’s bij staan ter verduidelijking. De recepten zijn onderverdeeld in koekjes, cakes, taarten en gevuld gebak. Een mooi divers aanbod om de eerste stappen te zetten in de zoete Italiaanse keuken.

De recepten

In het kookboekje vind je klassieke recepten uit de Italiaanse keuken, denk bijvoorbeeld aan de bekende cantuccini koekjes, maar ook hedendaagse dolci. Bij ieder recept staat duidelijke aangegeven: de moeilijkheidsgraad, de voorbereidingstijd, de bereidingstijd, het aantal calorieën en de portiegrootte. De ingrediëntenlijst is ook duidelijk en bondig. De bereidingswijze is makkelijk te volgen. Soms staan er wel gekke zinnen in als ‘split de amandelen’. Ik heb er nog nooit van gehoord, misschien is het kookboek een vertaling van een anderstalig iemand? Maar los daarvan zijn de recepten prima te volgen!

Layout en vormgeving

Zilveren lepel kookschool pizza pasta dolci

Dit boekje in A5-formaat kan je makkelijk in je keuken laten liggen of zelfs meenemen. De serie van de Kookschoolboekjes vormen samen de kleur van de Italiaanse vlag. Leuk bedacht.

Getest recept: gialletti (citroenkoekjes)

Citroenkoekjes van De Zilveren Lepel Kookschool Dolci

Ik heb de gialletti (citroenkoekjes) getest. De koekjes waren makkelijk te maken en ze smaakten ook nog goed. Ik had twee gasten toen in huis en die hadden de hele schaal met koekjes in vijf minuten opgegeten. Dus ik denk dat het wel in de smaak viel;). Klik hier om het recept ook eens te proberen!

 

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.