Recensie De Zilveren Lepel – Kookschool Pizza

2
482
Recensie De Zilveren Lepel Kookschool Pizza

De Zilveren Lepel heeft een serie van drie kookboekjes uitgebracht  Kookschool Pasta, Dolci en Pizza. In de boekjes staan meer dan 75 recepten uit de authentieke Italiaanse keuken. In deze recensie neem ik het kookboekje Kookschool Pizza onder de loep.

Inhoud

In Kookschool Pizza leer je de basis van het maken van pizza- en brooddeeg. Je krijgt meer info over de verschillende broodsoorten, de basisingrediënten en het keukengerei dat je nodig hebt. recensie-de-zilveren-lepel-kookschool-pizza-6Met de basisdegen leer je hoe je pizza, calzone, focaccia, hartige taarten en strudels klaar kunt maken. Dat vind ik een pluspunt. De recepten beperken zich gelukkig niet alleen maar tot pizza.

De recepten

Bij ieder recept staat een foto. Uit ervaring weet ik dat de meeste hobbykoks graag recepten klaarmaken waar een foto bij staat. De foto’s zijn mooier dan de voorgaande kookboeken van De Zilveren Lepel. De basisrecepten hebben zelfs stap-voor-stap-foto’s. Bij de recepten staat ook de de moeilijkheidsgraad, de voorbereidingstijd, de bereidingstijd, het aantal calorieën en de portiegrootte. De ingrediënten staan netjes onder elkaar en zijn duidelijk omschreven. De bereidingswijze staat ernaast. Soms staan er gekke zinnen in zoals ‘verwijder de darm’ (van de garnalen) in plaats van ‘verwijder het darmkanaal’. Dit doet mij vermoeden dat het kookbokje naar het Nederlands vertaald is door een anderstalig iemand. Maar voor de rest is de bereidingswijze duidelijk.
Bij sommige recepten staat zelfs nog een leuke tip.

Layout en vormgeving

Zilveren lepel kookschool pizza pasta dolci

Het boekje heeft een A5-formaat, wat het handig maakt om het in je keuken te laten liggen of gewoon makkelijk mee te nemen. De vormgeving van de cover is leuk gedaan, want de drie kookboekjes samen hebben de kleur van de Italiaanse vlag.

Getest recept pizza met tomaat

Pizza met tomaat van De Zilveren Lepel

Ik heb het recept Pizza met tomaat (pizza rossa) getest. Het was makkelijk te maken en de pizza smaakte ook lekker. Bekijk hier het recept!

Het kookboek De Zilveren Lepel – Kookschool Pizza is onder andere te koop voor € 15 bij Bol.com:

[bol_product_links block_id=”bol_581095b290343_selected-products” products=”9200000045944925″ name=”South & Pepper” sub_id=”Foodblog” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”300″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.