Recensie De Zilveren Lepel – Kookschool Pasta

2
554
Resensie De Zilveren Lepel Kookschool Pasta

De Zilveren Lepel bracht onlangs een serie uit met drie kookboekjes, genaamd Kookschool Pasta, Dolci en Pizza. In de boekjes vind je meer dan 75 recepten uit de authentieke Italiaanse keuken. In deze recensie neem ik het kookboekje Kookschool Pasta onder de loep.

Inhoud

In Kookschool Pasta leer je zelf pasta te maken. Je krijgt meer info over de verschillende pastasoorten, de basisingrediënten en de benodigdheden die je nodig hebt voor het maken van verse pasta.recensie-de-zilveren-lepel-kookschool-pasta-7 Eenmaal je weet hoe je verse pasta klaarmaakt, kan je de recepten uitproberen uit de verschillende hoofdstukken: tagliatelle, lasagne, cannelloni, ravioli en tortellini. Een mooi divers aanbod voor de hobbykok die graag voor het eerst aan de slag wil gaan met authentieke Italiaanse recepten.

De recepten

Een grote verbetering met de vorige kookboeken van De Zilveren Lepel is dat er bij ieder recepten een foto staat. Ik weet uit ervaring dat de meeste hobbykoks vaak enkel de recepten klaarmaken met een foto erbij. De basisrecepten hebben zelfs handige stap-voor-stap-foto’s. Wat ook handig is is de moeilijkheidsgraad, de voorbereidingstijd, de bereidingstijd, het aantal calorieën en de portiegrootte die bij alle recepten staat. De ingrediëntenlijst is duidelijk en bondig, net als de bereidingswijze. Bij sommige recepten staat nog een leuke tip.

Layout en vormgeving

Zilveren lepel kookschool pizza pasta dolci

Het boekje is gemaakt in een A5-formaat, wat het handig maakt om het in je keuken te laten liggen of gewoon mee te nemen. De vormgeving van de cover is leuk gedaan, want de drie kookboekjes samen hebben de kleur van de Italiaanse vlag.

Getest recept Pappardelle alle noci (pappardelle met walnotensaus)

Pappardelle met walnotensaus

Ik heb het recept pappardelle alle noci (pappardelle met walnotensaus) getest. Het recept was makkelijk te maken en smaakte ook lekker. Bekijk hier het recept!
Vorig jaar was ik uitgenodigd bij het programma Tijd voor Max op NPO 1 om het gerecht live klaar te maken. Bekijk hier het fragment terug!tv-debuut programma Tijd voor Max

Het kookboek De Zilveren Lepel – Kookschool pasta is te koop bij onder andere Bol.com: 

[bol_product_links block_id=”bol_5810979f82cd3_selected-products” products=”9200000045944918″ name=”South & Pepper” sub_id=”Foodblog” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”300″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.