Quinoa met bosvruchten en Griekse yoghurt

0
551
Quinoa met bosvruchten en Griekse yoghurt

Na vijf dagen bloggen over chocolade, had ik deze morgen wel zin in een gezond ontbijt. Ik vind het ’s morgens wel lekker om eens iets anders te eten dan gewoon yoghurt of een boterham met confituur.
Ik had nog voorgekookte quinoa in de kast liggen van het merk NatureCrops. Deze quinoa is binnen 5 minuten klaar. En dat is handig, want ik heb geen zin om eerder op te staan alleen maar om een ontbijt klaar te maken. Ik ontbijt vaak gewoon op kantoor achter mijn laptop. Deze keer is het niet anders. Ik heb het quinoa-ontbijtje meegenomen in een glazen potje dat je lichtdicht kunt afsluiten.

Deze week plaats ik ook nog een post over quinoa. Want wist je dat quinoa hier gewoon lokaal geteeld wordt? Daar had ik eerst geen idee van. En er zit ook een groter verhaal achter deze bijzondere zaden en daarover wil ik graag binnenkort een post aan wijden. Maar voor nu…geniet maar lekker van je ontbijt!

Portie: 1 persoon
Bereidingstijd: 15 minuten

Wat heb je nodig?

 • 60 g voorgekookte quinoa
 • Handvol bosvruchten uit de diepvries
 • 1 tl poedersuiker
 • 50 g Griekse yoghurt
 • Handvol ongezouten notenmix
 • 1 tl honing

Let’s cook!

 1. Maak de quinoa klaar zoals aangegeven op de verpakking.
  Quinoa met bosvruchten en Griekse yoghurt
 2. Zet ondertussen een pannetje op laag vuur en verwarm daarin het fruit met de suiker. Roer goed.
  Quinoa met bosvruchten en Griekse yoghurt
 3. Giet nu de quinoa in een kommetje of glazen potje. Giet daarover het warme fruit en daarna de yoghurt.
 4. Hak de noten fijn en meng ze met de honing.

  Quinoa met bosvruchten en Griekse yoghurt

 5. Voeg de noten ook toe aan het kommetje en jouw quinoa-ontbijt is klaar!
  Quinoa met bosvruchten en Griekse yoghurt

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.