Home Kookboekrecensie Puur eten dat je gelukkig maakt

Puur eten dat je gelukkig maakt

1
544
Puur eten dat je gelukkig maakt

Lekker en puur eten, daar gaat het volgens Pascale Naessens om in haar nieuwste kookboek. Het voormalig model en tv-presentatrice schrijft sinds kort de ene kookboekbestseller na de andere. Al bijna 600.000 boeken zijn er van haar verkocht. En dit boek lijkt ook aardig te zullen verkopen.
Deze keer gaat ze nog dieper in op haar eetfilosofie en levensstijl.
Dat het boek ook werkt al je af wilt vallen, bewijzen alle kilo’s die haar fans verloren zijn door het maken van haar gerechten. Toch is het geen dieetboek waar calorieën in worden vermeld of afslankadvies in wordt gegeven, maar eerder een kookboek waarin wordt uitgelegd hoe je simpele, lekkere gerechten klaar kunt maken met pure producten. De recepten zijn koolhydraatarm, wat niet wil zeggen dat ze volledig zijn verbannen. Pascale geeft aan dat je aardappelen en brood nog steeds kunt eten, alleen niet bij elk gerecht. Je moet dus kiezen: vis/vlees met groenten, of aardappelen/rijst/pasta met groenten.

De meeste mensen hebben echt een verkeerd beeld van gezond eten. ‘Gedaan met het goede leven’, denken ze, maar het tegendeel is waar. Ik eet veel meer dan vroeger en nooit lightproducten, ik gebruik veel vet, tel geen calorieën en eet iedere maaltijd mijn buikje rond. Ik geniet van eten in alle vrijheid, zonder enig schuldgevoel, zonder dat ik één gram bijkom. Het is eten dat je energie geeft. Bovendien is mijn keuken heel eenvoudig. Met gewone ingrediënten maak ik speciale gerechten. Kortom, het is eten dat je gelukkig maakt.
Pascale


Het gebonden boek met hardcover telt 208 pagina’s waarvan 60 recepten. In het boek staan ook heel wat pagina’s over gezonde voeding. Dat Pascale zich goed heeft verdiept is duidelijk. Ze komt met een helder verhaal en refereert vaak aan publicaties en boeken. Kleine kanttekening: niet alles wat ze pretendeert is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Maar los daarvan zijn er heel wat mensen die door haar gerechten afvallen en dat is positief. Helemaal als het op een gezonde manier kan en bovendien met lekkere gerechten, zoals warm fruit in een heerlijke crème van kokosmelk of gebakken sla met krokante ham en knoflookchips. Er staan mooie foodfoto’s bij die je meteen zin geven om je keukenschort aan te trekken en aan de slag te gaan.
Het boek werd in maart 2014 uitgegeven door Lannoo en is te koop via bol.com voor € 24,99.

[bol_product_links block_id=”bol_54369c9fc399a_selected-products” products=”9200000026727274″ name=”South & Pepper” sub_id=”Foodblog” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”400″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Bekijk onderstaand filmpje van de boekvoorstelling. De taak voor het interviewen van de gasten werd uiteraard gedaan door haar man, voormalig journalist en tv-progammamaker Paul Jambers.

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.