Proeverij bij Panini Toscani in Firenze

1
642
panini toscani

De broodjeszaak Panini Toscani bevindt zich schuin tegenover de Cattedrale di Santa Maria del Fiore op het drukbezochte Piazza del Duomo in Firence. Misschien is het wel een van de beste locaties in Firenze om toeristen te lokken. En het werkt, want niet alleen bij de kathedraal staat er een lange rij, ook bij Panini Toscani.
Panini ToscaniDe broodjeszaak is klein en ziet er aan de buitenkant wat onopvallend uit. Eigenlijk zie je alleen maar een paar broodjes liggen met in de vitrine nog wat bakjes met gesneden groenten. Maar wat is er dan zo bijzonder aan deze broodjeszaak? Is er meer dan dat de buitenkant laat zien?

Het succes van de broodjeszaak

panini toscani

Het valt me op dat er alleen maar toeristen binnen staan. Ze worden hartelijk verwelkomd door de eigenaar Vahid, die hen vraagt om door te schuiven voor de proeverij.

En dat is nu net het geheim van deze zaak. Je bestelt niet alleen een broodje, je krijgt er ook een belevenis bij. Vahid geeft kort uitleg over drie verschillende lokale kazen en drie lokale fijne vleeswaren. Daarna snijdt hij er plakjes van af die je mag proeven.

panini toscani panini toscanipanini toscaniNa de proeverij mag je zelf je broodje samenstellen met de producten die je hebt geproefd. Om het nog wat gezonder te maken, mag je ook nog kiezen welke groenten je op jouw broodje wilt hebben.
Panini ToscaniDaarna gaat het broodje nog even de oven in om het krokant te maken en de kaas te laten smelten. En tadaaaa…: je eigen Toscaans broodje met lokale producten is klaar.
Panini ToscaniBuiten hebben ze voldoende plek om rustig te eten. Voor de prijs van € 6 heb je dus een mini-proeverij, een broodje én uitzicht op de kathedraal. Dan mag je niet klagen, toch? Behalve dan over de regen die toen als bakken uit de lucht viel en me daardoor als een drenkeling op de foto liet staan ;).panini toscani

Een niet-Italiaan aan het roer

Wat misschien niet meteen opvalt bij Panini Toscani is dat de zaak niet wordt uitgebaat door een Firenzer of zelfs een Italiaan, maar  door de Iraanse Vahid (die trouwens verdacht veel lijkt op de Amerikaanse acteur Steve Martin, vind je niet?:)). Hij woont al 37 jaar in Firenze en een  jaar geleden wilde hij een nieuw concept bedenken om meer toeristen naar zijn zaak te lokken. Toen kwam hij op de proppen met een proeverij. Een slimme zet vind ik, want tussen alle andere broodjeszaken in Firence biedt deze je net dat extraatje!

Sarah South & Pepper

Hier vind je Panini Toscani

Adres: Piazza del duomo 34/r, Florence (stad)
Openingstijden: elke dag van 10u tot 19u30
Facebookpagina

1 REACTIE

  1. […] Firence (of Florence) is echt een geweldige stad met een rijke geschiedenis. Waag het niet om met de auto er heen te gaan, zelfs Italianen durven dat niet aan! Het verkeer en het vinden van een parkeerplek is gewoon een hel. Neem dus lekker de trein (die overigens maar een paar euro kost) en stap uit aan het station Firenze Santa Maria Novella. Vanaf het station loop je na vijf minuten zo het centrum binnen. Makkelijker kun je het niet hebben!:) Je bent even zoet als je graag cultuur wilt opsnuiven in Firenze. Rond de lunch kan je ook de lekkerste broodjes eten bij mijn favoriete zaak Sandwichic of bij Panini Toscani. […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.