Ik was uitgenodigd op de perspresentatie van het boekje Keukengeheimen van Dille & Kamille. In hun vestiging in hartje Amsterdam werd ik samen met nog andere bloggers verwacht voor een kookworkshop. We maakten enkele recepten klaar uit het boekje en kregen ook nog handige kooktips. Benieuwd hoe het verging?

 

Keukengeheimen, jouw hulpje in de keuken

Dille & Kamille opende 42 jaar geleden haar eerste winkel in Nederland. Enkele jaren later kreeg de winkel ook voet aan wal in België. Ik herinner me vooral de vestiging in Gent, waar ik toen studeerde. De huiselijke sfeer, de eenvoud en de handige huis- & tuinspulletjes vond ik toen fantastisch en anno nu is er niet veel veranderd. Ik kan de winkel zelfs nog meer waarderen nu ik mijn eigen stulpje heb. Ik hou van huiselijkheid zonder dat het meteen saai hoeft te zijn.

En dat is ook precies hoe Dille & Kamille wordt voorgesteld bij aanvang van de kookworkshop. Het staat voor eenvoud en gezelligheid. Niks hoeft perfect te zijn, zolang je maar geniet van de kleine dagelijkse dingen, zoals het klaarmaken van lekker eten. Het boekje Keukengeheimen is een verlengde van het Dille & Kamille-concept. Er staan tips in, lekkere alledaagse recepten en info over handige keukenhulpjes. Ook zit er een uitklapbare kruidenwijzer in, een losse matentabel en een groente-en fruitkalender. Het boekje ziet er retro uit, zonder teveel poespas. De tekeningen die erin staan zijn van de Nederlandse culinair publicist en illustrator Yvette van Boven. Zie het boekje dus meer als een handig keukenhulpje. Ideaal voor beginnende hobbykoks!

Deze diashow vereist JavaScript.

Aan de slag met rösti

In groepjes van twee mochten we een recept kiezen om klaar te maken. Samen met Chloë van Fitfoodspot gaan we lekker aan de slag met rösti. Lang geleden!

Het ruikt heerlijk in de keuken. Niet alleen maar door de rösti, maar ook door de andere gerechten die de bloggers aan het maken zijn. Iedereen is gretig aan het hakken, snijden en aan het roeren. Rechtover ons maken ze Spaanse gehaktballetjes klaar. Rechts van ons crostini, links een caesarsalade en wat verder een klassieke tiramisù. En hoewel niet iedereen een masterchef is, lukt het iedereen toch makkelijk om de gerechten klaar te maken.

Gezellig aan tafel

En nu is het tijd om te proeven! De rösti smaken uiteraard heerlijk ;). Hebben we goed gedaan, Chloë! De crostini is iets te lang in de oven gebakken en is wat hard, maar de toppings zijn lekker. De caesarsalade met verse dressing van ansjovis vind ik verfrissend. Maar het favoriete gerecht is toch wel de Spaanse gehaktballetjes in kikkererwtensaus. De smaak van de kikkererwten is niet overheersend. Het gerecht past ook prima in 2016, waar peulvruchten uitgeroepen zijn tot de sterren van dit jaar.

…en want doen bloggers?

…die gaan niet aan tafel voordat ze de gerechten op beeld hebben staan en deze hebben gedeeld op social media :)!

Recepten uit Keukengeheimen

Je hebt vast het water in de mond gekregen bij het zien van de gerechten. Ik deel dan ook graag met jullie mijn favoriete recepten van die avond:

Gehaktballetjes met kikkererwtensaus en rösti met salie