Pasta, risotto & gnocchi – bij Janneke thuis

0
483
Recensie kookboek pasta risotto & gnocchi

Het kookboek Pasta risotto & gnocchi kreeg ik van de auteur Janneke Philippi tijdens een bloggers meet & greet. Dit boek is na Soep, het tweede deel uit de reeks bij ‘Janneke thuis’ waar de auteur recepten deelt die ze voor haar gezin klaarmaakt.
Kookboek recensie pasta risotto & gnocchi Janneke Philippi

 De maaltijden ten huize Philippi

Janneke heeft samen met haar man een food-fotostudio aan huis. Ze werkt voor verschillende opdrachtgevers en vaak blijven er nog groenten over van de fotoshoot waarmee ze dan soep klaarmaakt (vandaar het eerste deel). En soms maakt ze na een lange werkdag of in het weekend pasta klaar voor haar man en haar tweeling.

“Ik, of liever ons hele gezin is dol op pasta. Pasta is simpel, dankbaar voor elk moment en verveelt nooit. Of je nu weinig tijd hebt of uitgebreid wilt koken, pasta is altijd goed en blijft verrassend.”
Janneke 

De inhoud

Kookboek recensie pasta risotto & gnocchi Janneke Philippi

Het boek begint met leuke pasta-anekdotes uit Jannekes verleden. Leuk geschreven. Daarna volgt een pagina met tips over hoe je bijvoorbeeld het beste pasta kunt koken.
Na de tips krijg je de recepten die ingeleid worden met een anekdote of gewoon informatie over het gerecht. Zo schrijft Janneke op pagina 117 dat de klassieke spaghetti alle vongole zonder tomaat wordt gemaakt. Zij lust graag tomaten en voegt er daarom wat toe aan het recept.
Maar eigenlijk heb je naast vongole ‘in bianco’ (zonder tomaat), ook de variant ‘in rosso’ (met tomaat). Beide gerechten zijn klassiekers in de Italiaanse keuken, maar in bianco komt vooral in Napels voor en in rosso vooral in het zuiden. Dus het is helemaal niet gek om tomaat aan toe te voegen :).
Verder staan er nog leuke tips voor het maken van pasta of het bewaren van een restje pasta. Alles in het boek is in een duidelijk en toegankelijk taal geschreven. Geen ellenlange stukken tekst, maar gewoon to the point. Daar hou ik wel van, want ik wil graag meteen aan de slag in de keuken :).

De recepten

Kookboek recensie pasta risotto & gnocchi Janneke Philippi

Het boek telt meer dan 60 recepten en begint met verse en gedroogde pasta; wat ook meteen het grootste deel is in het boek. Daarna volgen nog enkele risotto en gnocchi-recepten. Janneke gaf tijdens ons gesprek al aan dat het geen boek is over klassieke Italiaanse gerechten.

Kookboek recensie pasta risotto & gnocchi Janneke Philippi

Dat kan ik beamen. De recepten hebben inderdaad een Philippi-twist, maar dat doet de recepten er niet minder lekker uitzien. De principes van de Italiaanse keuken – eenvoud en het gebruik van pure producten – zijn ook de basis van haar recepten.

De layout en vormgeving

Kookboek recensie pasta risotto & gnocchi Janneke Philippi

Het boek is mooi vormgegeven met prachtige foodfoto’s en ook foto’s van Janneke en haar kinderen. De recepten zijn duidelijk met een ingrediëntenlijst op volgorde van gebruik, bijzondere keukenbenodigdheden, de portiegrootte en de totale bereidingstijd. Kortom, niks op aan te merken.

Recept getest: tagliolini met citroenroom & rucola

Getest-tagliolini-met-citroenboter-&-rucola-van-Janneke-Philippi

Bij de recensie van het boek heb ik het recept ’tagliolini met citroenroom & rucola’ getest. Het recept klopt en is makkelijk te volgen. Het pastagerecht zelf smaakte heerlijk, een aanrader. Bekijk hier het recept dat ik heb getest.

[bol_product_links block_id=”bol_5729c84fd2367_selected-products” products=”9200000045960897″ name=”South & Pepper” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”400″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.