Home Kookboek Pasta Grannies kookboek review

Pasta Grannies kookboek review

0
1383
Kookboek review Pasta Grannies

Het Pasta Grannies kookboek is nu al een bestseller. Na het populaire YouTube-kanaal waarop culinair journalist en filmmaker Vicky Bennison op zoek ging naar de traditionele pastarecepten in Italië, kon een kookboek niet uitblijven. 

Traditonele pasta

Tradities zijn er om te koesteren toch? Zelf heb ik een titel Master of Pasta behaald in Italië. Opvallend is dat elke regio en zelfs elke familie zijn eigen pastarecept heeft. Het mooie aan het kookboek van Pasta Grannies is dat het een verzameling is van familierecepten. Veel wijsheid en eigenwijsheid van de Italiaanse nonna’s voor het maken van de recepten maken ze uniek. Probeer hier het recept van Pina’s curzul pasta met sjalottensaus uit Pasta Grannies. 

Pasta curzul

Een mooi en toegankelijk pastakookboek voor iedereen die een Italiaanse nonna in zijn of haar familie mist.

Sarah Puozzo - Culinair schrijver Tweet

Receptuur en bereidingswijze

Het boek telt 240 bladzijden met mooie foto’s van recepten en sfeerbeelden. Bij elk recept lees je kort het persoonlijke pastaverhaal van de Italiaanse oma en opa. Het is een mooi stukje beleving dat het kookboek aangenaam om te lezen maakt. Ik betrap me erop dat ik daardoor blijf bladeren om de verhalen te lezen. 

De recepten zijn duidelijk beschreven, alleen de bereidingswijze is een lange tekst. Enkele paragrafen met witruimte had het wat lezersvriendelijk gemaakt. Al bij al is het een prachtig boek en raad ik het iedereen aan die graag plezier wil beleven aan het maken van pasta. 

Winactie Pasta Grannies kookboek

South & Pepper geeft 1 Pasta Grannies kookboek weg. Wat moet je hiervoor doen?

De winnaar wordt voor 1 juli 2020 op de hoogte gebracht via Instagram DM. 
Heb je niet gewonnen? Klik hier voor het kopen van het kookboek via Bol.com in België en Nederland voor € 27,99. 

Veel succes!

Pasta Masterclasses volgen?

Binnenkort starten in Nederland en België nieuwe Pasta Masterclasses (met Italiaans gecertificeerde Master of Pasta Sarah Puozzo). Schrijf je hier in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.