Organic Farm in Kefalonia is een belevenis

0
561
Organic Farm in Kefalonia

Tijdens mijn reis naar de Ionsiche Eilanden werd ik uitgenodigd door Georgia en Michael. Het koppel is eigenaar van de organic farm En Kefallinia ze lieten me proeven hoe lekker puur natuur je kan eten in Kefalonia.

Reisverslag Kefalonia

Met zorg voor natuur en dier; dat is waar Organic Farm En Kefallonia over gaat.
Georgia werkte in de toeristische sector en Michael was chefkok. Toen ze elkaar ontmoetten wilden ze samen iets opstarten. Ze hadden de liefde voor de natuur en lekker eten met elkaar gemeen. De rekensom werd snel gemaakt en de organische boerderij ‘En Kefallonia’ werd geboren.
De plek om hun plannen uit te werken werd het gerenoveerde ouderlijke huis van Georgia.

Aardbeving

Organic farm in Kefalonia

Het huis is prachtig: de authentieke Griekse tegels, de mooie verse bloemen op tafel en de witte stoeltjes. Gezellig. Absoluut. Toch was het ooit anders. Je ziet het niet meer, maar het huis heeft schade geleden door de aardbeving in 1953 en 2014. Het koppel restaureerde het huis met behoud van zoveel mogelijk authentieke elementen.
Alle ruimtes hebben ook dezelfde functie behouden als 70 jaar geleden: van de keuken tot de woonkamer. Het geeft een beeld van de gemiddelde gezinswoning van toen.
Organic farm in Kefalonia Organic farm in Kefalonia

Eetbare tuin

Organic Farm in Kefalonia

Rondom het huis liggen hectaren aan eetbare tuin. Het is een natuurlijk pareltje waar je met veel plezier uren op ontdekkingstocht gaat: dieppaarse olijven aan bomen, laaghangende druiven boven je hoofd, heerlijk ruikende lavendelstruiken naast het looppad. Dit is genieten.

Organische boerderij

Organic Farm in Kefalonia

Alle vruchten uit de eetbare tuin worden met de hand bewerkt en zonder gebruik van chemicaliën. Bacteriën en parasieten worden met natuurlijke middelen of vijanden bestreden. Heel interessant om te zien hoe ze dit doen. Ze hebben kikkers in de tuin die de witte vliegen (Aleyrodidae) eten die de tomatenplanten aantasten. Bij de olijvenbomen leven schildpadden die onder de grond parasieten eten en zo zorgen voor een goede grondbalans.

Georgia vertelt me dat het kleine trucjes zijn die iedere Griek vroeger in zijn tuin toepaste, maar die kennis is helaas verloren gegaan door de propaganda van het gebruik van chemicaliën in de jaren ‘80. Er is wel een nadeel aan organisch tuinieren. Je oogst is een stuk kleiner omdat je niet op alle externe invloeden kunt anticiperen. Met chemische bestrijdingsmiddelen is dat een stuk makkelijker en oogst je dan wel meer.

Etentje

Organic Farm in Kefalonia

Tijdens mijn bezoek mocht ik Michael meehelpen als sous-chef in de keuken. Hij maakte een heerlijk maal klaar met ingrediënten uit zijn tuin en zelfs zijn eigen gebrouwde wijn.
Hier een kleine greep van de maaltijden en de mooi gedekte tafel in de tuin.

Biologische producten

Organic Farm in Kefalonia

Ze verkopen ook biologische producten zoals confituren/jams die ze zelf maken met het fruit uit hun tuin. Het is echt lekker, ik smeer nu zelfs nog iedere ochtend een heerlijke boterham met hun sinaasappelconfituur. Ik waan me zo weer op die plek :).

Tafeltje reserveren

Als je in Kefalonia bent raad ik je echt aan om een bezoekje te brengen aan de Organic Farm. Het is er idyllisch mooi. Je kan er ook een tafeltje reserveren en heerlijk dineren in hun prachtige tuin. Ik vond dit een van de mooiste ervaringen van mijn reis door Griekenland.

Bekijk hier meer informatie over de Organic Farm En Keffalinia.

Lees hier meer over mijn reis naar de Griekse Ionische eilanden.
Reisverslag Ionische Eilanden Kefalonië

Sarah

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.