Organic cola, het betere coladrankje?

0
511
Getest Organic cola van Bionade

Pepsi, Coca Cola en nu ook Organic cola van Bionade? Deze organic cola van de Duitse fabrikant Bionade zou veel gezonder zijn dan de traditionele cola. Maar is hij ook tasty?
In echte  cola zit veel suiker en door de jaren heen zijn er tal van negatieve berichten geschreven over het donkere drankje. Bionade speelt hier goed op in door cola op de markt te brengen die minder suiker, geen kleurstoffen en smaakstoffen bevat. Maar is dit wel zo en ook belangrijk, smaakt het ook lekker?

Eye candy?

De verpakking van het PET-flesje ziet er wat ouderwets uit. Het coladrankje zelf heeft dezelfde kleur als de cola van de merken Pepsi en Coca Cola.

Is het lekker?

De geur doet me denken aan colazuurstokken of colasnoepjes. Weet je welke ik bedoel? De smaak is niet meteen te vergelijken met die van échte cola. Het heeft meer een kruidensmaakje en het is ook veel zuurder. Maar het bedrijf Bionade heeft met dit product op de markt te brengen nooit de intentie gehad om de smaak van Coca Cola of Pepsi te evenaren. Wel hebben ze een drankje met colasmaak gemaakt op basis van natuurlijke grondstoffen. Dit product is aan het assortiment toegevoegd op de vraag van klanten. Maar…always be carefull what you wish for!

Hoeveel euro’s?

Voor een flesje Bionade cola van 50 ml betaal je € 1,29. Niet goedkoop dus. Maar woon je aan de Duitse grens , dan kan je de drankjes goedkoper kopen.

Is het gezond?

Het biologische drankje is gemaakt van gefermenteerde natuurlijke grondstoffen. Dat wil zeggen dat micro-organismen zoals bacteriën, schimmels en gisten worden gebruikt om een product te maken in plaats van chemische processen (lees hieronder meer over). Door deze fermentatie is het product al zoet genoeg en is er geen extra suiker aan toegevoegd. Organic cola is biologisch en voldoet aan de Europese bio keurmerk-richtlijnen.  Per 100 ml bevat het drankje 26 calorieën (vergelijk dit met 44 calorieën van Coca Cola).

Good to know

Het eerste biologische drankje van het bedrijf kwam tot stand toen ze de strijd tegen andere biermerken gingen verliezen. Ze waagden een laatste poging door met een nieuwe methode limonade te brouwen op dezelfde manier als bier. Met het verschil dat de moutsuiker niet werd omgezet in alcohol, maar in gluconzuur. Dit zuur (dat ook in de natuur voorkomt in honing en wijn) is zo zoet dat er geen extra suiker meer toegevoegd diende te worden. In 1995 bottelde Bionade zijn eerste biologische limonade in bierflesjes. Het drankje werd na goede marketing heel populair, zelfs bij ouders die deze gezondere frisdrank graag aan hun kinderen gaven. Coca Cola deed een overnamebod, maar daar werd niet op ingegaan.
In een van hun eerste campagnes zeiden ze zelfs dat je beter een Bionade limonade kon drinken dan een cola frisdrankje. Tot ze zelf een coladrankje op de markt brachten. Op vraag van hun klanten en om een groter publiek aan te spreken. Maar volgens Bionade zelf is er ook een andere verklaring:

“We willen weer de sympathieke rebel worden die dingen doet die je niet verwacht. En dus omarmen we onze voormalige vijand; cola, maar wel met een eigen Bionade draai aan”
Bionade

Bekijk de productpresentatie van Organic cola:

http://www.youtube.com/watch?v=ysaKv_PSfQI&list=UUg6RODe118ObpCCIkyp6lSg&index=2

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.