Op vakantie naar Sardinië

2
603
La pelosa

Leuk dat je binnenkort naar Sardinië gaat of van plan bent om er een reis naartoe te boeken. Ik vind het in ieder geval een fantastische plek! Prachtige natuur, pitoreske dorpjes, heerlijk eten en sympathieke Sardijnen; is kort gezegd wat je daar kan vinden. Ik heb enkele artikelen geschreven vol tips en inspiratie die jou misschien kunnen helpen bij je vakantie op Sardinië!

Sardijnse cultuur: wat mag ik verwachten?

De Sardijnse cultuur komt voort uit een rijke historie. Het is een mengeling van Italiaanse, Spaanse, Noord-Afrikaanse en oosterse invloeden die je in de taal, de architectuur en ook in de keuken terugvindt.Vakantie Sardinie 2015-4

Vakantie in Noord- of Zuid-Sardinië?

Sardinië is het tweede grootste eiland van het Middellandse Zeegebied en heeft een oppervlakte van 24.000 km² (een stuk groter dan België en Nederland). Als je een auto hebt gehuurd kan je van noord naar zuid rijden of omgekeerd, maar dan ben je wel even onderweg. Er zijn maar een paar grote wegen in Sardinië en de rest zijn kronkelige wegen waar je amper 50 km per uur kan rijden.
Ga je een drietal weken naar Sardinië? Dan kan je mischien twee of drie accommodaties zoeken, verspreid over het eiland. Heb je slechts een tweetal weken of minder? Of wil je graag vanuit één plek het eiland verkennen? Dan zal je moeten kiezen.

Noord-Sardinië
De kustlijn van Noord-Sardinië is grillig en heeft veel  kleine rotsachtige baaien en een paar lange zandstranden. In het hoogseizoen zijn vooral de plaatsen Isola Rossa, Stintino, Costa Smeralda en Alghero heel populair. Bijzonder in het noorden is de La Maddalena archipel en de mogelijkheid om met de veerdienst naar Corsica te gaan.

Zuid-Sardinië

De kustlijn van Zuid-Sardinië is rustiger in vergelijking met het noorden van het eiland. Hier vind je vooral lange zandstranden en ook veel meer groen. De hoofdstad van Sardinië, Cagliari, bevindt zich ook in het zuiden van Sardinië.

La pelosa

Kies hier welk artikel je wilt lezen over Sardinië

Deze plekjes ontdekte ik tijdens mijn vakantie op Sardinië
9 tips voor een topvakantie op Sardinië
Benieuwd waarom Sardijnen meer dan 100 jaar worden?
6 tips voor je vakantie op Noord-Sardinië

 Binnenkort te lezen op S&P: de Sardijnse keuken, de lekkerste restaurantjes en bijzondere Sardijnse producten.
Vakantie Sardinie 2015-3

2 REACTIES

  1. Jullie schrijven dat Sardinië groter is dan Belgie en Nederland! Dat klopt niet!!
    Mijn dochter heeft jullie site bekeken en wijst mij terecht zeggende dat jullie het bij het rechte eind hebben! Echt niet, onderzoek het voor jullie het online zetten. Dit is gewoon aardrijkskunde

    Sardinie : oppervlakte 24.090 km²
    België : oppervlakte 30.688 km²
    Nederland: oppervlakte 41.543 km²

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.