Minder verspilling a.u.b!

0
421

Het klinkt ongelooflijk, maar jaarlijks gooien we per persoon 50 kilo goed voedsel gewoon in de afvalbak. De generatie van mijn grootmoeder verspilde helemaal niks. Dat was zonde. Alles werd opgegeten of verwerkt in een nieuwe maaltijd. En nu, tientallen jaren later komen we met hoge verspillingscijfers. Waar is het fout gegaan?

Haal meer uit kliekjes

Al jaren delen verschillende organisaties tips & tricks om mensen bewust te maken van hun verspilgedrag en het verspillen dan ook tot een minimum te doen herleiden. Ook de Nederlandse Sire (Stichting Ideële Reclame) is onlangs gestart met een campagne over verspilling. In dat kader presenteren ze hun nieuwe website Kliekipedia. Daarop vind je heel wat interessante ideeën om minder te verspillen, maar ook recepten. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat 66% van de mensen graag meer informatie en receptideeën krijgt voor het verwerken van kliekjes.

Minder verspillen is  niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Verspilling onder de loep

Infographic

5 tips & tricks

  1. Maak een boodschappenlijstje zodat je enkel de producten koopt die je nodig hebt.
  2. Maak een weekmenu. Zo hoef je je niet iedere dag af te vragen “Wat eten we vanavond?” en worden alle producten die je in huis hebt gehaald verwerkt.
  3. Heb je nog wat avondeten over? Bewaar de portie koel en neem het de volgende dag mee als lunch naar je werk.
  4. Maak een heerlijke, bonte salade of pastagerecht met groente die je over hebt.
  5. Word vrienden met je vriezer. De meeste kliekjes kan je perfect invriezen!

En nu, aan de slag!

Kijk op Kliekipedia voor meer tips & tricks. Ook ik ga aan de slag! Binnenkort vind je op mijn blog meer informatie over het verwerken van kliekjes in heerlijke, zuiderse recepten!

Foto’s: Sire

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.