Mijn eerste award!

4
158

Woehoe ik ben genomineerd voor de Liebster award! De wat? Klinkt Duits. Inderdaad, het is een van oorsprong Duitse virtuele award van en voor beginnende bloggers of bloggers met minder dan 200 volgers. De bedoeling is om zo deze schrijvende talenten beter te leren kennen en ook kennis te maken met nieuwe blogs. Een mooi initiatief.
Maar enkel de award in ontvangst nemen is natuurlijk niet de bedoeling. Het is een soort kettingbrief waar enkele regeltjes aan verbonden zijn:

 1. Bedank de blogger die jou genomineerd heeft.
 2. Beantwoord  de vragen die je hebt gekregen.
 3. Nomineer nu zelf 5 tot 11 andere bloggers.
 4. Stel hen 11 nieuwe vragen.
 5. Breng de bloggers die je genomineerd hebt op de hoogte.

 

To do 1: Dank je!

Ik heb de nominatie gekregen van Tessa. Zij blogt over een groene en duurzame lifestyle op Akward Duckling. Dank je wel Tessa, ik ben er onwijs blij mee!

 To do 2: Vragen beantwoorden

1. Hoe lang ben jij al aan het bloggen?
Ik ben vorig jaar op 15 oktober begonnen.
2. Welke artikelen vind jij het leukst om te lezen op andere blogs?
Artikelen waar iets tot op de bodem wordt onderzocht op het vlak van milieu of voeding. Waar de meeste afhaken, gaat de schrijver door. Love it!
3. Hoeveel tijd spendeer je per week ongeveer aan het bloggen?
Hmmm, interessante vraag. Ik ben natuurlijk pas begonnen dus spendeer ik nog veel tijd aan het uitzoeken van allerlei dingetjes die bij een blog komen kijken. Ik heb naast mijn blog een fulltime baan, dus ik moet er ‘s avonds of in het weekend tijd voor vrijmaken. En dat is op dit moment iedere avond enkele uurtjes en idem in het weekend.
bloggen

4. Wat vind jij het leukst aan bloggen?
Dat ik mijn creativiteit kwijt kan. En natuurlijk ook het delen van kennis en ervaring. Ik heb altijd wel 101 verhalen die ik kan vertellen. Nu ik mijn blog heb, kan ik daar alles op kwijt. Ik zie het als een uitlaatklep en daar is mijn vriend vooral erg blij mee :).
5. Wat vind je het minst leuk aan bloggen?
Dat het allemaal niet zo snel gaat: het opbouwen van volgers, het plaatsen van artikelen (ik schrijf en kook al mijn recepten zelf) en noem maar op. Maar goed, dan denk ik: Rome wasn’t built in a day!
6. Waar kun je jou ‘s nachts voor wakker maken?
Dat is een moeilijke vraag, ik vind heel veel dingen lekker. Misschien is het makkelijker om te zeggen waar ik op dat moment chagrijnig van zou worden en dat is een megagezonde maaltijd of snack á la superfoods. Laat me dan maar lekker slapen.
7. Wat is jouw favoriete televisieserie?
Absoluut Breaking bad (gevolgd door House of Cards, Homeland en The Walking Death).
Breaking bad

8. Wat neem je altijd mee als je de deur uitgaat?
Mijn tas. Daar zit echt van alles in. Ik zeg vaak als grap dat ik lang zou kunnen overleven met de inhoud van mijn tas op een onbewoond eiland. 
9. Wat is je favoriete maaltijd?
Ik heb geen één favoriete maaltijd, maar een goed bereide lasagne of pasta gaat er altijd in. 
10. Hoe ziet jouw ideale weekend eruit?
Een leuke, nieuwe stad bezoeken waar ik lekker kan shoppen in delicatessenzaken en daarna heerlijk op het terras kan genieten van een lekker glaasje wijn en een hapje. Uiteraard bij warm weer en met goed gezelschap!
11. Wat is jouw favoriete stad ter wereld?
Er zijn zoveel leuke steden, maar ik ben nog steeds gecharmeerd door de stad Gent. Daar heb ik heel wat leuke jeugdherinneringen aan.
Gent

Tot do 3: Nomineer bloggers

Ik nomineer Chantalia.nl. De Brabantse Chantalia schrijft voornamelijk recensies van gelezen boeken en bekeken films.
Culture.nl van de 25-jarige reisgekke Leon.
Van mama voor mama, waar Monique meer vertelt over het moederschap op haar ‘mama lifestyle blogazine’.
Prinses Leia is een lifestyleblog van Cassandra waarop ze artikelen plaatst over mamapraat, een healthy lifestyle, creativiteit en veel meer.
Op Live, Love, Anxiety schrijft Carmen over alle dingen die ze leuk vindt. Het is voor haar ook een dagboek in haar strijd tegen een angststoornis.
Sanne schrijft op BeyoutBlog.nl artikelen over beauty en haar persoonlijke leven.

To do 4: 11 vragen stellen

Genomineerde bloggers, dit zijn jullie vragen:

 1. Waarom ben je een blog gestart?
 2. Wat wil je graag bereiken met je blog?
 3. Over welk onderwerp zou je graag willen bloggen, maar mis je de kennis?
 4. Wat vind je leuk aan bloggen?
 5. Wat vind je minder leuk aan bloggen?
 6. Wat zijn de drie sleutels volgens jou tot een succesvolle blog?
 7. Wat is jouw guilty pleasure?
 8. Voor één dag zou ik graag eens…onzichtbaar willen zijn of kunnen vliegen?
 9. Waar staat jouw blog over vijf jaar en blog je dan nog over dezelfde onderwerpen?
 10. Als je een succesvolle blog van iemand zou kunnen overnemen, welke zou dat dan zijn?
 11. Welke wijze les geef je graag mee aan startende bloggers die dit lezen?

To do 5: Hallo, ik heb je genomineerd!

Chantalia, Leon, Monique, Cassandra, Carmen en Sanne check jullie inbox! Ik hoop dat jullie blij zijn met de nominatie en dat jullie de ook vragen leuk vinden. Ik ben benieuwd naar alle antwoorden.
Veel succes met het bloggen!

4 REACTIES

 1. Wat leuk om de antwoorden te lezen op de vragen :). Eén van de moeilijkere dingen aan het bloggen vind ik ook dat er heel veel werk in gaat zitten en dat het niet altijd zo snel gaat qua resultaten, maar daarentegen is het natuurlijk wel enorm leuk om reacties van lezers te zien en vooruitgang te ontdekken in het aantal bezoekers. Ik ben benieuwd naar jouw genomineerden, ik zal er eens een kijkje nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.