Mijn 8 favo kookgerei

0
169
Favo keukenspullen

Als je graag kookt, dan heb je vast heel wat  kookspullen in je kast liggen. Bij mij is het niet anders. Toch zijn er enkele tools die ik heel vaak gebruik tijdens het koken. Sommige kosten iets meer en andere zijn best goedkoop. Dus hier mijn top 8 lijstje van favoriete kookgerei.

Favo keukenspullen1. Kaasrasp

Een goede kaasrasp is een must als je graag Italiaans kookt. Ik had deze rasp van Microplane als tip van een chef-kok gekregen. Harde of  half-harde kazen rasp je zonder enige moeite (en nog meer andere producten!). Je merkt meteen het verschil met die goedkope rasptools. Je wilt nooit meer een ander.

Favo keukenspullen 2. Kleine maatbeker

Soms heb je kleine hoeveelheden nodig van een vloeistof en dan is zo’n kleine maatbeker van Oxo superhandig. Ik heb deze gekocht in de Nederlandse kookwinkel Cook & Co. De hoeveelheden staan er duidelijk op en hij is vervaardigd uit stevig materiaal.

Favo keukenspullen3. Pannetje met anitaanbaklaag

Ik rooster vaak noten of pijnboompitten droog in een pan. Daarvoor kan je beter een kleine pan dan een grote gebruiken, zoals deze. Je vindt ze tegenwoordig in heel wat winkels en ze kosten twee keer niks. Ik heb deze ooit in de Nederlandse winkel Xenos gekocht.

Favo keukenspullen4. Kruidenschaar

Deze schaar met meerdere messen zat ooit in het kerstpakket van mijn vriend. Ik dacht eerlijk gezegd dat het wat onzin was en ik het nooit zou gebruiken. Maar ik vind het superhandig, zeker als je net als ik vaak met verse kruiden kookt. Peterselie, munt of salie fijn snijden? Zo gepiept!

Favo keukenspullen5. Vijzel en stamper

Pesto’s, tapenades of peperbolletjes fijnstampen; ik doe het allemaal met deze vijzel en stamper. Ik heb hem al jaren en ik weet echt niet meer waar ik hem gekocht heb. Je kan natuurlijk ook een keukenmachine al het werk laten doen, maar met vijzel en stamper is het toch meer bijzonder.

Favo keukenspullen6. Meelzeef

Deze meelzeef van de Belgische kookwinkel Alice Délice heb ik laatst van mijn ma gekregen. Bloem zeven deed ik jaren heel onhandig met een aparte zeef. Maar deze poedersuiker-combi-meelzeef is zoveel makkelijker!

Favo keukenspullen7. Klein koksmes

Een goed mes is een echt must have in de keuken. Ik heb er een gekocht van het merk Fissler. Hij ligt goed in de hand en werkt prima voor het snijden van groenten en vlees. Ik heb daarbij ook een aanzetstaal gekocht om het mes vlijmscherp te houden.

Favo keukenspullen-28. Fijne rasp

Deze rasp is ook van het merk Microplane. Ik gebruik het voor het fijne raspwerk zoals zeste van citroen of sinaasappel, chocolade of nootmuskaat. De rasp heeft een stevig handvat,onderaan twee anti-slipvoetjes en kan gewoon in de vaatwasser. Kortom: een uitstekende rasp!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.