Home Voor jou getest Meatballs & Co. Gehaktkruiden Italiaans

Meatballs & Co. Gehaktkruiden Italiaans

1
688
Meatballs gehaktkruiden Italiaans Euroma

Bijna iedereen die ik ken is dol op gehaktballen. Dus toen ik op het bloggersevent Proefparade deze Meatballs & Co. Gehaktkruiden Italiaans in handen kreeg, was ik best benieuwd om het een keertje te proberen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen fan ben van producten waar je kruiden of een sausje koopt, in vaak een verpakking die veel te groot is, en waar je zelf nog 101 ingrediënten zelf aan toe moet voegen. Maar goed, ik heb mijn vooroordelen opzij gezet en ik ben aan de slag gegaan.

Eyecandy

De verpakking ziet er leuk uit. Mooie typo- en fotografie. Het heeft voor mij een ‘western’ – look & feel :). Wanneer je de verpakking opent zitten er drie zakjes in met zout, rode saus en kruiden.

Ook hier wil ik even melden dat het opvallend is dat de verpakking veel te groot is voor de inhoud. Misschien is dit een marketingstrategie om dan meer voor het product te kunnen vragen? Want de drie ingrediënten op zich zien er karig uit en daar zou je misschien veel minder voor betalen als je echt ziet wat je krijgt.
Op de achterkant staat een tekst The Story waar serveersuggesties worden gedaan. Ook wordt verteld dat de producten van Meatbals & Co. puur zijn en zonder toegevoegd zout. Daarom wordt ook een zoutzakje toegevoegd aan de verpakking, zodat je zelf deze kan toevoegen naar smaak. Dat is op zich wel positief want vaak zit er te veel zout in kant-en-klare producten. Alleen zit er wel zout in de rode saus. Op de verpakking staat dat er 1,24 g zout in zit (dit is voor vier personen). Ik veronderstel dat dit voor de rode saus is. De gezondheidsrichtlijn voor zout is 6 g zout per dag.

Verder staat in het paarse vlak in vijf duidelijke stappen uitgelegd hoe je het product moet bereiden.

Meatballs-gehaktkruiden-Italiaans-2

Is het lekker?

Ik heb de gehaktballen klaargemaakt zoals staat beschreven op de verpakking. De kruidenmix en het zout is voor het maken van de gehaktballen, de rode saus wordt nadien toegevoegd. Ik vind het wel weinig saus voor de 16 balletjes die ik heb. De saus zelf smaakt een beetje naar ketchup. Het smaakt niet Italiaans. Het is ook niet slecht, maar het is niet wat ik ervan verwacht had.

De gehaktballetjes in de rode saus

Is het gezond?

Het zout dat je zelf nog aan toe moet voegen is natuurlijk wel positief. Het maakt je ook meer bewust van je zoutgebruik en het is fijn dat je het op deze manier zelf een stukje in de hand hebt. Maar helemaal zoutloos koop je het product niet want er zit wel zout in de rode saus. Op het etiket staat ook dat het klaargemaakte product 10 g vetten bevat per 100 g, waarvan 4,2 g verzadigde vetten (dat zijn de slechte vetten). De gezondheidsrichtlijn voor verzadigde vetten is voor vrouwen 22 g en voor mannen 28 g. Ik heb het nog even aan een voedingsdeskundige nagevraagd en volgens haar valt de hoeveelheid vet voor dit product mee. Mayonaise bevat bijvoorbeeld 72 g vet per 100 g.

De prijs

De ingrediënten die in één verpakking zitten, zijn voor vier personen. Daarvoor betaal je € 1,99. Dat komt op € 0,50 per persoon aan kruiden en een klein beetje saus.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.