Home Recepten Italiaanse recepten Makkelijke en snelle eenpanslasagne

Makkelijke en snelle eenpanslasagne

2
1216
Makkelijke en snelle eenpanslasagne

Ah, heb jij ook van die dagen dat je geen zin hebt om uren in de keuken door te brengen (yep,ook al ben je een foodie), maar toch wel iets lekker wilt eten (…en daarom ben je dus ook weer een foodie)? Ik heb zo’n dagen na een drukke dag. Dan wil ik snel hop hop alles klaar hebben en eten. Ik kan ook voor soep en brood gaan, maar ik lust liever lekkere comfortfood.
Een pasta die in een kwartiertje klaar is of (voor de afwisseling) een lasagne in de pan. Je zou de lasagne op je kookvuur kunnen plaatsen met een deksel erop. Dan gaart de lasagne ook. Alleen wordt de kaas (in onderstaand recept de mozzarella) niet goudbruin, maar smelt het gewoon. Ik bereid de lasagne in de oven. Gewoon de pan erin schuiven en 20 minuutjes wachten. Klaar!
Loopt het water je al in de mond? Goed zo, koken maar!

2 COMMENTS

  1. Heb je de lasagnevellen voorgekookt? Want als ik het zo i/d oven leg, worden de niet-in-saus-bedekte lasagnevellen hard..

    • Dag Nathalie,
      het is belangrijk dat alle lasagnebladen vocht kunnen opnemen en daardoor gaar worden door ze te bedekken met passata. Het is ook normaal dat de bladen die niet bedekt zijn met saus hard worden. Je kan de lasagnebladen passend maken voor in je pannetje als je wil vermijden dat hoekjes of stukjes hard worden.
      Dit geldt ook als je de lasagne in een ovenschaal zou klaarmaken. We hopen we je met dit antwoord geholpen hebben en wensen je veel plezier met kokkerellen!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.