Home Food talk Magnum brengt eerste Ruby chocolade-ijsje

Magnum brengt eerste Ruby chocolade-ijsje

0
825

Het wereldberoemde ijsmerk Magnum lanceert het eerste ijsje gemaakt met de vierde chocoladevariant Ruby. Wij gingen langs op de internationale presentatie van Magnum Ruby.

Magnum Ruby

Magnum werkt al jaren nauw samen met chocoladegigant Barry Callebaut om de kwaliteit van de ijsjes naar een hoger niveau te brengen. In 2017 bracht Barry Callebaut zelf een primeur naar buiten: een vierde chocoladevariant. Robijnrood, fruitig, vrouwelijk en een beetje brutaal, Ruby genaamd.
Een eetbaar huwelijk tussen Magnum en Ruby chocolade kon niet uitblijven.

Magnum Ruby
Magnum Ruby gepresenteerd als dessert met mascarpone en frambozen.

Eetbaar huwelijk

Je zou denken dat het maken van een Magnumijsje met Ruby chocolade makkelijk is, toch gaan er heel wat testen aan vooraf.

Magnum Ruby
Chocolatier Martin Diez

Koude chocolade verliest een deel van zijn smaak, dus moet je die versterken.
De chocolade moet kraken wanneer je een hap neemt.
Niet alle ijssmaken combineren goed. Vanille is té overheersend voor de fruitige smaak van Ruby.
En het oog wil ook wat, we houden van eyecandy.

Magnum Ruby foto
Culinair journalist Sarah Puozzo

Het werd een romige vulling van witte chocolade-ijs met een frambozen swirl, bedekt met knapperige Ruby chocolade. Magnum Ruby is verkrijgbaar in de supermarkt. 

"We gaan steeds bewuster met voeding om. Snoepen kan prima af en toe. We kiezen dan wel voor het grootste genot, waar kwaliteit primeert boven kwantiteit. Of het nu over een stukje chocolade gaat, ijs of koekjes."

Chocolade-experts

Chocolade bewerken is een vak apart. Om de beste kwaliteit en smaakbeleving voor de consument te garanderen werkt Barry Callebaut samen met de beste chocolatiers wereldwijd.

Chocolatier Martin Diez hielp mee aan de creatie van het eerste Magnum Ruby-ijsje. Tijdens de internationale presentatie waren ook de Amerikaanse chocolatier en patissier Melissa Coppel en de Italiaanse Meester Chocolatier Davide Comaschi aanwezig om verschillende bewerkingen met Ruby Chocolade te demonstreerden. 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.