Live cooking bij Only For Men was geweldig!

1
395
Sarah South & Pepper Only For Men
Foto: Only For Men

Wat heb ik genoten van het live cooking-event waar ik mijn kookkunsten mocht presenteren in de kledingzaak Only For Men in Oosterhout afgelopen zaterdag! Het is best een bijzondere setting, vind je niet? Ik was meteen enthousiast toen ze het voorstelden! Maar goed, wat maak je dan precies klaar? Want een keuken is niet voorradig in een kledingzaak. Enkel een tafel en daar moet je het mee doen.

Op zich geen probleem want ik kan me overal wel aanpassen, alleen betekende dat wel dat het aanbod in de gerechten die ik kon maken hierdoor kleiner werd. Daarbij kwam ook nog dat je een hapje klaar moest maken waar mannen voor te paaien zijn, want het blijft uiteindelijk een mannenkledingzaak. Natuurlijk komen er ook vrouwen, maar dat zijn makkelijke wezens die alles wel goed vinden ;).

Wat mannen lusten

Ik vroeg het aan de mannen in mijn omgeving wat ze lekker vonden. “Vlees! Pasta! Pizza!’, was het antwoord. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om pizza klaar te maken. Niet gewoon gebakken in de oven, maar Napolitaanse gefrituurde pizza (pizza fritta). Heerlijk en maar weinig mensen kennen dit Napolitaanse streetfood. Ideaal dus om de klanten bij Only For Men hiermee kennis te laten maken!

Aan de slag met het deeg!

De dag voor het event maakte ik het deeg klaar. Heel erg rock-‘n-roll voor op een vrijdagavond ;). Maar een goede deeg moet je laten rijzen en daar begin je het beste op tijd mee.
Napolitaanse gefrituurde pizza Ik bol het deeg een eerste keer op (het deeg rollen tot een grote deegbol) en dat laat ik dan enkele uren rijzen. Daarna verdeel ik het deeg in kleinere deegbolletjes die ik ook weer opbol en nog even laat rijzen. Ik had hiervan een foto op Instagram geplaatst en iemand dacht dat ik bapaobroodjes aan het maken was. Ik geef toe dat het er wel heel erg goed op lijkt :).
Napolitaanse gefrituurde pizza

Pizza’s frituren!

Na het rijzen konden de pizzadeegbolletjes in de juiste vorm gemodelleerd worden. Gewoon lekker met de handjes in het deeg, je hebt in principe geen deegroller of deegstok nodig. Het lekkerste vind ik als de pizza’s nog een dikte van één centimeter hebben. Als je ze dan frituurt smaken ze een beetje naar hartige oliebollen, heerlijk! Maar omdat ik er nu zoveel nodig had, had ik het deeg dun uitgerold zodat het een grote dunne, krokante pizza werd en welke ik makkelijk in meerdere stukken kon verdelen. Napolitaanse-gefrituurde-pizza-5-2

Live cooking bij Only For Men!

Na het frituren van de pizza’s ging ik richting de kledingzaak in Oosterhout. Ik was er nog nooit binnen geweest, maar ik hoorde van veel mensen heel wat lof over de kleren en de klantenservice.
Eindelijk was ik aangekomen aan de Kerkstraat nummer 6. Helemaal buiten adem, want ik had zo veel spullen bij me dat het een echte workout was om alles mee te sjouwen. Maar goed, dat bespaarde me meteen een bezoekje aan de sportschool :).
Ik vind de aankleding minstens zo belangrijk als het aanbieden van goed eten. Dus had ik heel wat spulletjes meegenomen, waaronder mijn lievelingsbloemen: zonnebloemen. Het fleurt de boel meteen op, vind je niet? :)
Napolitaanse-gefrituurde-pizza-8
Ook blogger Linda en haar vriendin van La cuizine waren aanwezig met hapjes en de gerenommeerde visboer Pooye met verse en heerlijke sushi!

Smullen van Napolitaanse pizza fritta!

De gefrituurde pizza’s warmde ik op in een klein pizzaoventje en belegde ze nadien met zelfgemaakte tomatensaus en pesto. De pesto maakte ik ook live klaar, zodat mensen konden zien hoe makkelijk het is om het zelf te maken. Napolitaanse-gefrituurde-pizza-10

De pizza’s vielen in de smaak en bijna niemand had ze al ooit eerder geproefd. Omdat ik veel vragen kreeg over de bereidingswijze van de pizza’s, de tomatensaus en de pesto, heb ik alle tips nog even in een apart artikel geplaatst. Zo kan je er zelf ook thuis mee aan de slag :).
Ik vond het persoonlijk contact met geïnteresseerden geweldig! Meestal heb ik als redacteur en blogger digitaal contact met mensen, maar af en toe persoonlijk iemand te woord staan is toch leuk en gezellig! :).

Bijzondere ervaring

Ik had nog nooit eerder in een kledingzaak gekookt, maar ik vond het een bijzondere en fantastische ervaring. Daar hebben het vriendelijk personeel van Only For Men en de enthousiaste klanten zeker aan bijgedragen!

Zelf aan de slag met Napolitaanse gefrituurde pizza?

Wil je graag zelf aan de slag met Napolitaanse gefrituurde pizza? Hier vind je mijn recept voor de pizza en de pesto alla genovese.
Napolitaanse gefrituurde pizza Veel plezier met kokkerellen! Ciao, Sarah X

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.