Live cooking in Tijd voor Max!

2
292
Tijd voor Max South & Pepper

Op donderdag 12 november was ik live te zien in het programma ‘Tijd voor Max’op NPO2. Ik vertelde kort iets over de nieuwe Italiaanse kookboeken van De Zilveren Lepel en nadien maakte ik er ook een recept uit klaar.
Begin deze week hebben jullie mogen beslissen welk recept ik live zou moeten klaarmaken. De meeste stemmen zijn gegaan naar ‘pappardelle met walnotensaus’ (pappardelle con noci). Een heerlijke keuze! Bovendien is dit pastagerecht met platte peterselie, roze peper en walnoten heel makkelijk te maken. Daarvoor maakte ik ook verse eierpasta klaar tijdens de uitzending. Heb je de uitzending gemist? Klik dan hier om het terug te kijken.

Hoe de dag verliep…

Ik was benieuwd naar de gasten die die avond in het programma te zien zouden zijn. Op de vooraankondiging op de website zag ik Tjitske Reidinga staan. Ik vind haar zo leuk! En ze heeft net als ik een moeilijke naam, alleen was die van mij verkeerd gespeld op de website :).
IMG_1620
Ik werd om 16u30 verwacht in studio 23 in het Mediapark in Hilversum. Zoals bij ieder event heb ik altijd heel wat tassen mee: keukengerief, ingrediënten, wat leuke aankleding en noem maar op. Een echt gesjouw is het soms!
Ik werd hartelijk ontvangen en begeleid naar mijn eigen kleedkamer. Superleuk om je naam op het bord te zien :).
South & Pepper in Tijd voor Max

Daar aangekomen lagen er allerlei lekkere dingen klaar…jammer dat ze de blauwe M&M’s vergeten waren ;).
South & Pepper in Tijd voor Max

Nog even een leuke selfie!
South & Pepper live in Tijd voor Max

Op naar de studio om alles klaar te leggen samen met de sympathieke redacteur Nick Preusterink.
South & Pepper in Tijd voor Max

We nemen nog even door wanneer ik aan de beurt kom. South & Pepper in Tijd voor Max

Nog even een praatje slaan met de presentatoren Sybrand Niessen en Martine van Os (sorry Martine van Os, je staat half op de foto. Ik heb je er niet afgeknipt, de fotograaf (aka Dave) heeft niet goed opgelet!) :)South & Pepper in Tijd voor Max

En toen gingen we live. Heel spannend, maar ik had er wel erg veel zin in!
South & Pepper live in Tijd voor Max

Ik had naast een lekkere pasta ook een plukbroodje gemaakt met zelfgemaakte kruidige pestoboter, pancetta en mozzarella. Het broodje lag de hele uitzending bij de gasten op tafel. Tjitske vond het best lekker en nam dan ook een broodje mee toen ze naar haar volgende afspraak moest. :)
Tjitske South & Pepper plukbroodje

Wil je ook graag het plukbroodje klaarmaken? Leer hier hoe je het stap voor stap klaar kunt maken!
Kruidenboter met mozzarella en pancetta plukbroodje

Toen de uitzending bijna afgelopen was, serveerde ik de gasten nog een lekker bord met pappardelle met walnoten.
Gasten serveren

Ze vonden het erg lekker! Ik had in mijn pannentje nog wat over en heel wat mensen achter de schermen kwamen nog even proeven, of namen wat pasta mee naar huis. Wil je ook graag thuis aan de slag met de pappardelle met walnoten? Tijdens de uitzending kan je niet goed zien hoe ik het gerecht bereid. Daarom kan je hier het recept stap voor stap bekijken. Bij het recept heb ik ook extra tips geplaatst.Pappardelle met walnotensaus

Voor herhaling vatbaar

Het was een bijzondere ervaring om mee te maken. Zeker als het live wordt opgenomen, dat is dan wel extra spannend. Maar de presentatoren Martine van Os en Sybrand Niessen, redacteur Nick Preusterink en zijn stagaire, alle mensen achter de schermen, en ook de andere gasten waren zo aardig dat ik me meteen op m’n gemak voelde. En dan gaat het eigenlijk gewoon nog om een leuk praatje dat je moet voeren. Ik heb er enorm van genoten en ik hoop in de toekomst dit vaker te mogen doen. Ik hoop dat jullie het ook leuk vonden!
Ciao
Sarah South & Pepper

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.