In het middeleeuwse stadje San Gimignano bevindt zich een piepklein zaakje genaamd Da l’ Mariani. Het is een hotspot tijdens mijn foodietrip door Toscane die ik graag wilde bezoeken. En ik kan je nu al vertellen dat het een van de meest leuke en memorabele plekken was die Dave en ik heb bezocht (en dat zegt echt wat!).

Da l'mariani San Gimignano

Tijd nemen om te genieten

Da l'mariani San Gimignano

Gianfranco Mariani is de eigenaar en wie bij hem bestelt moet wel even de tijd nemen, want dat doet hij zelf ook. Hij laat zich niet opjagen en doet alles met de grootste zorg. Het vlees dat hij afsnijdt met een handsnijmachine plaatst hij voorzichtig op een bord. Hij is rustig en goedlachs, echt een gelukkig man. Dat zie je gewoon, hij geniet van het leven.
Da l'mariani San GimignanoWanneer ik hem interview vertelt hij: “Vroeger organiseerde ik grote concerten zoals van Zucchero, maar vorig jaar besloot ik mijn droom te volgen. Ik heb een grote passie voor lekker eten en ik kende veel goede lokale producenten. Toen ben ik deze zaak begonnen en maak ik met de lekkerste producten panini, bruschette en antipasti klaar. Bij Da l’Mariani komen vooral Italiaanse toeristen langs om te proeven van de Toscaanse specialiteiten die ik heb.”
Da l'mariani San Gimignano Da l'mariani San Gimignano

Antipasti met wijn

Da l'mariani San Gimignano We vroegen Gianfranco om een heerlijk antipastiplank samen te stellen. Op de foto kan je zien wat we allemaal geserveerd kregen. Enkele antipasti dat op ons plankje lag:Da l'mariani San Gimignano
Finocchiona (salami met venkel), soppressata (gemaakt van de kop, tong, buik en maag van een varken), prosciutto crudo (rauwe ham), Toscaanse pecorinokaas (zachter en romiger van smaak dan de Sardijnse pecorino), mortadella, honing met truffel, buffelmozzarella, pittige ingelegde aubergine, Toscaans brood zonder zout en schiacciata (een Toscaans soort focaccia).

De antipasti smaakte heerlijk, zeker de pecorinokaas gedoopt in de honing met truffel is een van onze favorieten. Een gouden combinatie, probeer het maar eens.

Daarbij dronken we een heerlijke chianti classico en een witte Vernaccia di San Gimignano (waarvan we overigens een fles meenamen in de koffer).

Cantuccini met vin santo

Da l'mariani San Gimignano

Wanneer je in Toscane bent moet je cantuccini gedrenkt in vin santo proeven. We bestelden dus een portie als afsluiter. Heerlijk!Da l'mariani San Gimignano

We hebben genoten van Gianfranco en van het eten.Het is echt een aanrader om hier langs te gaan als je in de buurt bent!
Da l'mariani San Gimignano
Sarah South & Pepper

Da l’ Mariani vind je hier:
Adres: Via di Quercecchio, 19, 53037 San Gimignano SI
Facebook