Lekker eten op de Gentse feesten!

0
293
Lekker eten op de Genste feesten

Yes!!! Op vrijdag 17 juli 2015 beginnen de tiendaagse Gentse feesten weer. Ik ga er al jaren naartoe en het verveelt echt nooit. En dat is niet alleen maar omdat ik dan heel wat jeugdvrienden terugzie, maar ook omdat het een gevarieerd aanbod is aan muziek, cultuur en lekker eten. Hier vind je het volledige programma van het gratis volksfeest.

Op vlak van food, kan ik je alvast deze drie leuke hotspots meegeven:

1. Foodtrucks to the rescue

Barrio Cantina

Een twintigtal leuke foodtrucks van het Barrio Cantina-festival komen op de parking van de gebouwen van het ACV aan de Poel te staan. De ingang is achter het Polé Polé muziekfestival. Voorheen klaagden zowel stroppen- als niet-stroppendragers dat ze wel meer lusten dan een hamburgertje of een pakje friet met mayonaise tijdens het tien dagen feesten. Dat wordt nu ruimschoots ingevuld door de foodtrucks die er komen te staan. Je kan er lekkere taco’s bestellen, Indische hapjes of zelfs sushi. Er is voor ieder wat wils.

2. Groenten, de sterren op kleine borden

Foodstorms

Eet je liever vegetarisch of veganistisch? Dan moet je naar de tent gaan naast de Baudelokapel. Want daar serveert het pop-up restaurant “Foodstorms” elke dag van 15u tot 23u, kleine eetbare kunstwerkjes op basis van lekkere groenten.

3. Niet om te bidden

Church 2

Op zaterdag 18 juli ga je niet naar de Sint-Jacobskerk om te bidden, maar om zowel culinair als cultureel te genieten. Op die dag serveert het pop-up restaurant Church van Coeur Catering (biologische) lokale lekkernijen, met bijbehorende lekkere drankjes. Terwijl je culinair geniet, kan je luisteren naar rustgevende cultuurconcerten van onder andere Anne Cambier en Korneel Bertolet, of kan je de expo bezichtigen van Willem Hoet.

Foto’s: Barrio Cantina, Foodstorms en Church.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.