L’art de la Table

0
505
Kookboek review recensie L'art de la Table

In “L’art de la Table” schrijft de Litouwse Gintare Marcel over haar liefde voor de mediterrane keuken en het genot dat uitgebreid tafelen met goede gerechten met zich mee kan brengen. Eten is voor haar veel meer dan het voeden van je lichaam, het is een belevenis die vele lagen kent en een ritueel kan zijn wat je rust en inspiratie kan geven in een soms stressvolle wereld.

L’art de la Table is gemaakt in de geest van het samenkomen, de kunst van het rustig leven en een band aangaan met je eten. In een wereld die voordurend haast heeft, kun je iets leren van mensen die tafelen als een religie beschouwen en die altijd tijd vinden om te gaan zitten voor een heerlijke maaltijd.
Gintare Marcel

Gintare wil je met haar boek deelgenoot maken van deze filosofie. Niet alleen door de vele recepten die met passie beschreven zijn, maar ook met de prachtige foto’s die ze zelf genomen heeft. Bij elk gerecht staat een ervaring of herinnering die zij hierbij heeft gehad. Dit alles maakt L’art de la Table meer dan een gewoon kookboek. Het is een boek wat je op ontdekkingsreis neemt in de wereld van smaken en eten zoals deze door Gintare ervaren wordt.

Inhoud

Het bijna 300 pagina’s tellende boek heeft negen hoofdstukken, variërend van alledaagse maaltijden tot feestelijke gerechten. Gintare geeft ook nog menusuggesties zodat je zelf een perfect diner kunt organiseren.
Zoals eerder vermeld is het boek met enorme liefde voor eten en tafelen gemaakt, dit zorgt ervoor dat Gintare nogal bloemrijk in haar beschrijvingen kan zijn. Deel je haar passie of ben je juist door haar passie aangestoken, dan vind je het vast leuk om te lezen. Vooral omdat het ook om persoonlijke anekdotes gaat.

De recepten

In het boek staan niet alleen mediterrane recepten, maar ook veel recepten uit de Provence. Gintare leerde deze keuken kennen door haar Franse man die daaruit afkomstig is. De recepten zien er allemaal heerlijk uit en je hebt geen ellenlange lijst aan ingrediënten nodig. Dit in combinatie met de sfeerlijke beelden, nodigt de lezer uit om snel aan de slag te gaan in de keuken. De eenvoudige recepten zullen vooral beginnende hobbykoks kunnen bekoren. Heb je al meer ervaring in de keuken, dan kan het boek eerder als inspiratie dienen. De meeste recepten zijn voor vier tot zes porties.

Layout/vormgeving

Het gebonden boek ziet er verzorgd en mooi uit. De coverfoto past goed bij het thema en is gedrukt op een papieren omslag. In het boek staan prachtige, romantische foto’s van zowel de gerechten als sfeerimpressies van de streken waaruit deze gerechten komen. Enkele receptfoto’s zijn wat wazig of hebben niet zo’n mooi focuspunt. Ook geven sommige receptfoto’s niet altijd weer wat er in het recept staat, zoals de pompoen-kaneelsoep waar de garnering anders is dan wordt beschreven.
Het gebruikte lettertype sluit aan bij de schrijfstijl; sierlijk en romantisch. Al met al is het qua looks zeker een boek dat een plaatsje verdient in je boekenkast of op je salontafel.

Het boek is te koop bij onder andere Bol.com:

[bol_product_links block_id=”bol_57fcbafb9fea6_selected-products” products=”9200000061342403″ name=”South & Pepper” sub_id=”Foodblog” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.